Hyvä päijäthämäläinen tietokirjailija 

Tervetuloa torstaina 3.11. klo 17 kuuntelemaan Minna Saarelma-Paukkalan luentoa Lahden pääkirjastoon. Aiheena on Nöpö ja Rekku, Catsy ja Picasso - kissojen ja koirien nimitrendit.     

Minna Saarelma-Paukkala: Nöpö ja Rekku, Catsy ja Picasso – kissojen ja koirien nimitrendit

Aika: Torstai 3.11.2022 klo 17

Paikka: Lahden pääkirjaston auditorio, Kirkkokatu 31. Vapaa pääsy. 

Kirjat: Koirien nimipäiväkirja – Bella, Niksu vai Romeo (Minerva 2011) & Kissojen nimipäiväkirja – Viiru, Nöpö vai Kassinen? (Minerva 2012) & Koirien ja kissojen nimipäiväkalenteri     

Minna Saarelma-Paukkala on lahtelainen nimistöntutkimuksen dosentti sekä almanakkatoimiston johtaja. Hän on perehtynyt suomalaisten etunimien lisäksi lemmikkieläinten nimiin. Vierailullaan hän kertoo muun muassa teoksistaan Koirien nimipäiväkirja (Minerva 2011) sekä Kissojen nimipäiväkirja (Minerva 2012). Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen tietokirjailijoiden ja Lahden kaupunginkirjaston kanssa, ja se striimataan Lahden kaupunginkirjaston YouTube-kanavalle.

Alueemme tietokirjailijoilla on myös mahdollisuus osallistua Salpausselän kirjailijoiden järjestämään teatteripäivään. Tarjolla on Lahden kaupunginteatterin näytelmä Kostonkierre, tarina jakautuneesta kaupungista. Näytelmä perustuu Timo Sandbergin historiallisiin jännitysromaaneihin Mustamäki ja Kostonkierre ja sijoittuu Lahteen vuoteen 1932. Ennen näytelmän alkua kirjailija Timo Sandberg alustaa näytelmästä ja kirjoistaan teatterin alalämpiössä.

Ajankohta on lauantai 10.12. Sandbergin alustus alkaa klo 12 ja näytelmä klo 13. Teatteriliput ovat omakustanteisia á 34 e.

Varaa lippu itsellesi ja halutessasi yhdelle avecille hintaan 34 e. Varaus on sitova ja se täytyy tehdä 1.11. mennessä. Mukaan pääsee 20 nopeinta varaajaa. Varaukset ottaa vastaan Matti Leppäranta sähköpostitse matti.lepparanta@helsinki.fi tai puhelimitse 040 771 2512. Kirjoita aiheeksi Teatteri Kostonkierre.

Tapaamisiin kirjastossa ja teatterissa!

Annamari Saure 
Suomen tietokirjailijoiden Päijät-Hämeen aluevastaava
ammisaure@gmail.com