Turun Kirjamessut 4.-6.10.2019

Suomen tietokirjailijat ry:llä on perinteiseen tapaan Turun Kirjamessuilla ohjelmaa sekä oma osasto (A13), johon kaikki tietokirjojen ystävät ovat tervetulleita vierailemaan ja tapaamaan toisia kirjailijoita ja yhdistyksen väkeä. Osastolla voi mm. tutustua yhdistyksen toimintaan ja kuulla paikallisten tietokirjailijoiden kertovan työstään ja teoksistaan. Lauantaina yleisöä viihdyttää perinteinen Tietokirjaraati, joka arvioi viisi uutuuskirjaa.

Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto järjestävät jälleen myös Suunnista kirjaan -tapahtuman Turun Kirjamessuilla. Liput 4 000 koululaiselle ja toisen asteen opiskelijalle tarjoavat Tietokirjallisuuden edistämiskeskus ja Turun kaupunki.

Tervetuloa!


Tietokirjallista ohjelmaa Turun Kirjamessuilla

Tietokirjaraati

lauantaina 5.10. klo 14.10 Tieto-lavalla

Tietokirjaraati arvioi jälleen viisi ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat TS-Klubin tuottaja Jaakko Mikkola, kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Niina Repo, Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi ja viestintäkonsultti ja tietokirjailija Tuula Vainikainen. Juontajana viestintäpäällikkö Anne Rutanen.

Koko Turun Kirjamessujen ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.kirjamessut.fi.


Osastolle tarvitaan päivystäjiä

Suomen tietokirjailijat ry:n osastolle tarvitaan taas vapaaehtoisia päivystäjiä. Vuorot alkavat tasatunnein ja kestävät yhden tunnin. Päivystäjä saa vapaalipun ja lounaan päivystyspäivänä.

Mikäli haluat päivystäjäksi, ilmoittaudu 13.9. mennessä osoitteeseen lassi.saressalo@elisanet.fi, ja kerro minkä ajan haluat varata. Varaukset kirjataan saapumisjärjestyksessä. Samojen päivien päällekkäiset varaukset sovitellaan. Saat tiedon päivystysvuorostasi hyvissä ajoin ennen messuja.

Ilmoittaudu Tapaa tietokirjailija -tuokioon

Lounaissuomalaisilla jäsenillä on mahdollisuus esiintyä osastolla Tapaa tietokirjailija -tuokioissa. Tavoitteena on, että tapaaminen toteutetaan kirjailijahaastatteluna joko tietystä teoksesta tai tuotannosta ylipäätään. Mikäli et löydä itsellesi omaa puhekumppania, Lassi Saressalo tai Satu Jaatinen keskustelevat kanssasi. Tätä varten on sovittava etukäteen aiheesta. Tuokioita varten on äänentoisto.

Ilmoittaudu Tapaa tietokirjailija -tuokioon 13.9. mennessä osoitteeseen lassi.saressalo@elisanet.fi. Kerro myös teemasi ja tuokiosi lyhyt otsikko. Varatut ajat sovitellaan keskenään ja mahdollisten päivystysvuorojen kanssa toimiviksi. Tapaa tietokirjailija -päivänään tekijällä on mahdollisuus myydä teostaan osastolla.

Tuo kirjojasi näytille messuosastolle

Lounaissuomalaiset jäsenet voivat tuoda teoksiaan osastolle näytille. Kukin tuo ja noutaa teoksensa itse messujen aikana. Mikäli messujen päättyessä näytteille asetettuja kirjoja ei ole noudettu, ne toimitetaan Suomen Viron-instituutin kirjastoon Tarttoon. Yleinen kirjojen myynti osastolla ei ole mahdollista.

Lisätiedot:
Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210


Lounais-Suomen alueen jäsen, tilaa lippu messuille!

Yhdistyksen lounaissuomalaiset jäsenet voivat tilata lippuja (enintään 2 kpl / jäsen) Turun Kirjamessuille. Liput olivat tilattavissa maanantaihin 16.9.2019 asti allaolevalla lomakkeella. Lipputilaus on päättynyt.

Määräajan jälkeen tai sähköpostitse tulleita tilauksia ei valitettavasti voida käsitellä. Liput postitetaan lomakkeessa annettuun osoitteeseen viikolla 39. Liput ovat jäsenille maksuttomia. Edun arvo on 13 euroa / lippu.