Hyvät lounaissuomalaiset tietokirjailijat

Lounaissuomalaisten vuoden 2020 ensimmäinen sitsi pidetään tiistaina 14.1.2020 klo 18.00 alkaen Turussa Ravintola Koulun Historialuokassa (Eerikinkatu 18, Turku). Alustajana on pitkän linjan tietokirjailija, oppikirjojen tekijä, historioitsija ja Oppikirjailijapalkinnonkin saanut Vuokko Aromaa.

Aromaa kuvailee työtään oppikirjailijana:

”Oppikirjat ovat kokeneet melkoisen mullistuksen 2000-luvulla. Paperista on siirrytty osittain sähköisiin alustoihin, digitaalisuus on jo arkipäivää. Samalla maailma ja Suomi muuttuvat kiihtyvää tahtia, mikä näkyy erityisesti historian ja yhteiskuntaopin opetuksessa.

Lisäksi oppikirjojen tekoa ohjaavat kovin monet tahot: valtakunnallisten opetussuunnitelmien määräykset, ylioppilastutkinnon vaatimukset, jatko-opintojen odotukset ynnä varsinaisten käyttäjien, opettajien ja opiskelijoiden toiveet. Erityisen voimakkaasti näkyvät yhteiskunnan odotukset. Tässä ristiaallokossa on haastavaa ja hienoa toimia.

Oman mausteensa työhön tuo se, että oppimateriaalin teko on ryhmätyötä. Jokainen oppikirja on yhdessä tekemisen tulosta – mukana on aina tutkijoita, opettajia ja kustantamon ammattilaisia. Ryhmä antaa intoa yksinäisten iltojen työhön, koska myös oppikirjailijat kirjoittavat oman työnsä ohella.
Olen tehnyt päätyöni lukion opettajana ja apulaisrehtorina. Virasta olen eläkkeellä, mutta työ ylioppilaslautakunnassa ja oppikirjailijana jatkuvat vielä samoin kuin intohimoinen maailman, historian ja tulevaisuuden tutkailu.”

Tervetuloa aloittamaan tietokirjavuosi 2020!

Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210