Hyvät lounaissuomalaiset tietokirjailijat

Vuoden 2022 toinen sitsi pidetään tiistaina 8.3. klo 18 alkaen ravintola Koulun historialuokassa (Eerikinkatu 15, Turku).    

Onnistumistarinoita vai tulosluetteloja, nappulahiihtoa vai huippu-urheilua?

Sitsissä tietokirjailija Anne Pentti kertoo tarinallisten urheiluseurahistoriikkien laadinnasta. Esimerkkeinä hän mainitsee vuonna 2022 julkaistun yleisurheiluseura Naantalin Löylyn 100-vuotistarinan ja Naantalin VG -62:n 50-vuotistarinan (2012). Miten kirjoitetaan järjestöhistoriaa!

Sitsissä myös kuullaan, mitä mieltä Alpo Juntunen ja Jukka Tuohi ovat  Anna-Lena Laurénin teoksesta Samettidiktatuuri: vastarintaa ja myötäilijöitä Nyky-Venäjällä (Teos & Förlaget 2021).

Aftobladetin ja Suomen Kuvalehden kolumnisti kirjoittaa kirjasta näin: ”Putinin Venäjä ei kenties ole puhdasverinen diktatuuri, mutta puhdasverinen autoritaarinen yhteiskunta se monella tasolla on. Mitään toimivaa puoluejärjestelmää ei ole, eikä rehellisiä vaaleja, sananvapaus on jatkuvasti uhattuna ja oppositiota vainotaan ja estetään asettumasta vaaliehdokkaaksi, koska on osallistunut mielenosoitukseen tai kirjoittanut artikkelin sosiaaliseen mediaan. Tutkivia journalisteja uhkaillaan, pahoinpidellään ja murhataan. Luettelo jatkuu loputtomiin.” Sitsissä kuulemme Alpo Juntusen ja Jukka Tuohin mielipiteet Laurénin kirjasta ja voimme keskustella laajemminkin teemasta Sanan mahti.

Kirjailijat tutuiksi 12.3. klo 15 ravintola Koulussa

Suomen tietokirjailijat ja Lounais-Suomen kirjailijat järjestävät yhteistapaamisen ravintola Koulun historialuokassa lauantaina 12.3. klo 15.00. Tilaisuudessa Harri Kumpulainen ja Lassi Saressalo pitävät lyhyet järjestöesittelyt, minkä jälkeen molempien järjestöjen kirjailijat kertovat näkemyksiään kirjallisuudesta viiden minuutin puheenvuoroilla. Tarjolla on myös myös vapaan sanan tuokiot. Voit tuoda mukanasi omia teoksiasi vaihtureiksi tai myytäväksi. Jäsenille tarjotaan yksi ”kaato” juomaa.

Tietokirjaiskujen esittäjiksi olemme saaneet seuraavat tietokirjailijat:

  • Anne Pentti: Narratiivi – uusi mauste tietokirjallisuuteen
  • Merja Leppälahti: Folkloren jalostus – tietoa vaiko kaunoa
  • Tiina Pihlajamäki: Talot kertovat, muistot ja fakta
  • Lassi Saressalo: Fakta, fiktio, faktio?

Ennakkotietoa: jäsentilaisuus 29.3. klo 18

Ennakkotietona myös, että kevään jäsentilaisuus pidetään tiistaina 29.3. klo 18.00 ravintola Koulussa. Teemana on Turku. Mukana ovat mm. Tiina Pihlajamäki (Kadonnut Turku) ja Sanna Kupila (Kylistä kasvoi Turku). Lisää infoa on tulossa myöhemmin.

Tervetuloa!

Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210