Hyvät lounaissuomalaiset tietokirjailijat

Lounais-Suomen tietokirjailijoiden marraskuun sitsi pidetään Turussa tiistaina 12. marraskuuta klo 18.00 alkaen Panimoravintola Koulun Historialuokassa (Eerikinkatu 18, Turku).

Marraskuun sitsin 12.11. kirjaesittelyssä Matti Keinäsen ja Minna Martinin Mieli meissä

Marraskuun sitsin uutuuskirjallisena teemana kuullaan alustus Matti Keinäsen ja Minna Martinin teoksesta Mieli meissä. Tasapainoista arkea mielentämisen keinoin (Kirjapaja 2019).

”Tunteilla, ajatuksilla ja uskomuksilla on tärkeä merkitys kaikessa vuorovaikutuksessa ja käyttäytymisessä. Mitä paremmin hahmotamme noita toimintaamme vaikuttavia tekijöitä, sitä monipuolisemmin ymmärrämme itseämme, muita ihmisiä ja tapaamme toimia.

Kykyä ymmärtää mielen sisältöjä ja niiden vaikutuksia itsessä ja toisessa kutsutaan mielentämiseksi eli mentalisaatioksi. Se on taito, jota tarvitaan tunteiden säätelyssä ja vuorovaikutustilanteissa niin kotona kuin työpaikoillakin. Yksilöiden lisäksi myös yhteisöt hyötyvät mielentämisen taidosta.

Mieli meissä esittelee monipuolisesti mielentämisen merkityksiä ja tarjoaa hyödyllisiä keinoja mielentämiskyvyn kehittämiseen. Toimivasta mielentämiskyvystä on hyötyä arjessa ja elämän poikkeustilanteissa. Mielentäminen vahvistaa sekä itseymmärrystä että kykyä kohdata ristiriitoja.”

Matti Keinänen on LKT, psykiatrian ja psykologian dosentti ja psykoterapiakouluttaja (PDP).

Minna Martin on psykologi ja psykoterapeutti (kognitiivis-analyyttinen VET ja psykofyysinen psykoterapia).

Mitä mieltä?

Lokakuun sitsissä Ulla Halkola ja Tuula Stenberg saivat luettavakseen Sinikka Piipon teoksen Kasvien maaginen maailma (Tammi 2019). Mitä mieltä he ovat kirjasta, jossa yhdistyvät botaniikka, mystiikka, kansanomainen lääkintätietous ja melkein kaikki muu mahdollinen?

Joulukuun sitsi ja jäsentilaisuus

Tiistaina 10. joulukuuta klo 18.00 Panimoravintola Koulun yläkerrassa Turussa yhdistetään kuukausisitsi ja syksyn jäsentilaisuus. Tarjolla on glögiä, iltapalaa ja vielä varmistamaton kirjailija. Lisätietoa tulossa marraskuun puolivälissä, mutta merkitkää päivä jo nyt kalenteriin.

Satakuntalaisten jäsenilta tullaan ajoittamaan helmikuulle, seuratkaa jäsenpostia!

Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210