Lounais-Suomen aluekirje

Marraskuun sitsi tiistaina 10.11.2020 Turussa

- Ilmoittauduthan sitsiin ennakkoon

Lounais-Suomen marraskuun sitsi pidetään tiistaina 10.11.2020 klo 18.00 alkaen ravintola Koulun Historian luokassa (Eerikinkatu 18, Turku). Tilaisuudessa tietokirjailija Merja Leppälahti kertoo uudesta teoksestaan Kirjallinen nimipäiväkalenteri (Kustantamo Helmivyö 2020).

Tilaisuudessa noudetaan turvallisen osallistumisen ohjeita (tarkemmin alla). Maksimiosallistumajamäärä on 20 henkeä. Ilmoittauduthan siis etukäteen: lassi.saressalo@elisanet.fi.

Merja Leppälahden Kirjallinen nimipäiväkalenteri esittelee joka päivälle yhden kaunokirjallisuuden fiktiivisen henkilön. Kokonaisuudesta muodostuu tietopaketti, joka tutustuttaa lukijan 366 kuvitteelliseen henkilöön ja lähes samaan määrään kirjoja ja kirjailijoita. Esiteltävät henkilöt ovat peräisin monenlaisista kirjoista lastenkirjallisuudesta aikuisten kirjoihin sekä klassikoista ja nobelisteista viihderomaaneihin.

Kirjassa esitellään niin tunnettuja ja tuntemattomia kirjailijoita kuin unohdettuja kirjailijoita ja tulevaisuuden lupauksia. Mukana on runsaasti kotimaisten kirjoittajien teoksia, mutta myös teoksia muualta Euroopasta, Aasiasta, Pohjois- ja Etelä-Amerikasta, Afrikasta ja Australiasta. Vaikka kirja on kalenterimuotoinen, se ei ole sidottu tiettyyn vuoteen.

Lisäksi kuulemme sitsissä mitä mieltä Timo Kultanen ja Anne Pentti ovat Maria Petterssonin tietokirjasta Historian jännät naiset (Atena 2020).

Keskustellaan myös yhdistyksen syyskokouksen asialistasta, etenkin puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalista.

Ravintola tarjoaa käsidesin, yhdistys lasillisen ja kasvomaskit.

Tervetuloa!

Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210


Yhdistys noudattaa tilaisuuksissaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Ohjeita turvalliseen osallistumiseen aluetilaisuuteen:

1.    Ethän tule paikalle, jos sinulla on vähänkään flunssan oireita. Ethän myöskään tule paikalle, jos olet koronaviruksen altistusketjussa.
2.    Pese tai desinfioi kätesi huolellisesti heti saavuttuasi ja lähtiessäsi.
3.    Pidä vähintään metrin etäisyys muihin. Kiinnitäthän huomiota turvaväleihin myös tilanteissa, joissa syntyy jonoa. Vältä pintojen turhaa koskettelua.
4.    Jos yskit tai aivastat, yskäise nenäliinaan tai hihaan. Heitä nenäliina roskiin. Pese sen jälkeen kädet tai käytä käsidesiä.
5.    Harkitse osallistumistasi erityisesti, jos olet riskiryhmää.