Hyvät lounaissuomalaiset tietokirjailijat

Lounais-Suomen tietokirjailijoiden syksyn jäsenilta pidetään tiistaina 22. marraskuuta klo 18.00 alkaen ravintola Koulun yläkerrassa (Eerikinkatu 18).

Turkulaisille ja itseään etsivälle kansakunnalle kauhea syyskuun alun yö vuonna 1827 oli katastrofi. Liekit söivät suomalaisen akateemisen kulttuurin helmet, viralliset asiakirjat ja tuhosivat paitsi kodit ja kaupat myös luterilaisen kirkon sydämen, Tuomiokirkon. Mitä oikein tapahtui Aninkaistenmäellä illalla 4. syyskuuta? Miten ihmiset taistelivat kohtaloa vastaan? Miten palanut kaupunki vaikutti paikallisiin? Miten uutinen Turun palosta levisi? Tästä kertoo livenä professori Hannu Salmi, jonka teos Tunteiden palo. Turku liekeissä 1827 (Otava 2022) kuvaa monella tavalla tuota tapahtumaa ja siihen liittyvää kulttuurihistoriaa. Teos on myös ehdolla tämän vuoden tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi.

Perinteiseen tapaan jatkamme seurustelulla ja iltapalalla. Ilmoittautumiset ja mahdolliset erityistoiveet ruoan suhteen osoitteeseen lassi.saressalo@elisanet.fi 17. marraskuuta mennessä.

Tervetuloa!

Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava 
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210