Hyvät lounaissuomalaiset tietokirjailijat

Helmikuun sitsi pidetään tiistaina 11.2.2020 klo 18.00 alkaen Ravintola Koulun Historialuokassa (Eerikinkatu 18, Turku). Sitsin vieraaksi tulee tietokirjailija, kriitikko ja dosentti Päivi Kosonen, joka kertoo tietokirjakritiikin nykytilanteesta ja sen tarpeellisuudesta.

Kirjallisuustieteen dosentti Päivi Kosonen on tietokirjailija ja kriitikko, joka toimii myös kirjallisuusterapeuttina ja kirjallisuusterapiakouluttajana.

Hän kirjoittaa aktiivisesti kritiikkiä ja on kirjoittanut kirjallisuuden alan tietokirjoja antiikin omaelämäkerroista brittiläiseen nykykirjallisuuteen. Hän on myös julkaissut oppikirjoja, kirjallisia esseitä ja tietoproosaa.

Kosonen opettaa ja ohjaa luovaan ja kokemukselliseen kirjoittamiseen perustuvia ryhmiä. Hänen kirjoittamisohjauksen erityisalaansa ovat luova omaelämäkerrallinen kirjoittaminen ja luova tietokirjoittaminen. Kosonen on myös Suomen tietokirjailijoiden hallituksen jäsen.

Mitä mieltä?

Tammikuun sitsissä Satu Jaatinen ja Tapio Niemi saivat luettavakseen Kari Lumikeron teoksen Uutismies (Tammi 2019). Saamme kuulla sitsissä, mitä mieltä he lukemastaan ovat.

Alustava tieto: kevättilaisuus Porissa 22.4.

Yhteistyössä Porin kirjaston kanssa järjestetään 22. huhtikuuta tietokirjallinen ilta, jolla kunnioitetaan edesmenneen tietokirjailijakollegamme Hannes Tiiran muistoa. Kirjastossa avataan Tiiran tuotantoa käsittelevä näyttely, ja sen yhteydessä pidetään kaikille avoin seminaari. Seminaarissa Lassi Saressalo kertoo kotiseutukirjallisuudesta ja Tapani Niemi Tiirasta tietokirjailijana.

Varsinainen kutsu ja ilmoittautumisohjeet tulevat jäsenkirjeessä maaliskuussa, mutta päivän voi merkitä jo kalenteriin.

Lassi Saressalo
Lounais-Suomen aluevastaava
lassi.saressalo@elisanet.fi
050 590 2210