Lapin aluetilaisuus

Tietokirjailija, toimittaja, kolumnisti - Kirjoittajan monet roolit ja työt

Suomen tietokirjailijat ry:n Lapin keväinen aluetilaisuus järjestetään tiistaina 24.5. Kemissä. Ohjelmassa on kaikille avoin kirjailijapuheenvuoro Kemin kirjastossa, minkä jälkeen siirrytään jäsenten kesken iltapalalle.

Kuva: Antti J. Leinonen / Otava

Kirjailijapuheenvuoron pitää Pekka Juntti, joka kertoo monipuolisesta työstään kirjoittamisen kentällä.

Miten syntyi tietokirjallisuuden Finlandialla palkittu tietokirja Metsä meidän jälkeemme? Miten se vaikutti kirjailijan uraan ja identiteettiin? Entä millaisia prosesseja ovat tietokirjan, romaanin tai kolumnin kirjoittaminen – mitä yhteistä niillä on, miten ne eroavat toisistaan?

Pekka Juntti on Haaparannalla asuva ja Lapissa työskentelevä kirjailija, toimittaja ja kolumnisti. Hän on yksi tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saaneen Metsä meidän jälkeemme -teoksen (Like 2019) kirjoittajista. Juntin esikoisromaani Villikoira julkaistiin Otavan kustantamana keväällä 2022.

Pekka Juntin kirjailijapuheenvuoro kuullaan Kemin kirjaston Stagella (Marina Takalon katu 3) tiistaina 24.5. klo 17.30. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Kirjailijapuheenvuoron jälkeen, klo 19.00, kokoonnumme Lapin tietokirjailijoiden kesken iltapalalle Café Bar Ankkuriin (Pohjoisrantakatu 5).  

Yleisötilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Iltapalalle tulee ilmoittautua tiistaihin 17.5. mennessä aluevastaava Pälvi Rantalalle: pilviranta@gmail.com. Kerrothan myös mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä. 

Kirjoitustreffit

Kevään viimeiset kirjoitustreffit pidetään tiistaina 31.5. klo 15.00-16.30 verkossa Teams-ympäristössä. Kirjoitustreffeillä tehdään aluksi pieni lämmittelykirjoitus, jonka jälkeen jokainen voi työstää omaa tekstiään.

Ilmoittautumiset Pälville 30.5. mennessä, pilviranta@gmail.com

Tervetuloa mukaan!

Pälvi Puro Rantala
Lapin aluevastaava
pilviranta@gmail.com