Hyvät Lapin alueen tietokirjailijat

Suomen tietokirjailijat ry:n Lapin syksyn aluetilaisuus järjestetään keskiviikkona 2.11. Rovaniemellä.

Lähi-itää käsittelevät uutiset kertovat usein väkivallasta ja valtataisteluista, mutta harvoin ne paljastavat, mistä uutisten tapahtumat johtuvat. Usein uutisilla on syvät juuret vuosikymmeniä aikaisemmin tapahtuneissa ristiriidoissa. Pitkäaikainen Ylen uutistoimittaja Liisa Liimatainen kertoo uudessa kirjassaan Riikinkukko ja kameli – Iran ja Saudi-Arabia vastakkain, miten kahden Lähi-idän alueellisen suurvallan valtataistelu on muokannut Lähi-itää ja myös meidän elämäämme.

Lähi-idän tilanteesta keskustelevat toimittaja Liisa Liimatainen ja uskontojen ja kulttuurien politiikan professori Aini Linjakumpu keskiviikkona 2.11. klo klo 18.00–19.30 Rovaniemen pääkirjastossa (Jorma Eton tie 6).

Tilaisuuden järjestävät Suomen tietokirjailijat ja Lapin yliopiston politiikkatieteiden oppiaine.

Liisa Liimatainen raportoi suomalaisille Yleisradion ja muiden medioiden välityksellä lähes neljännesvuosisadan Italian, Vatikaanin, Balkanin niemimaan, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän asioista. Hän on tunnettu myös tietokirjailijana. Tuoreen teoksensa lisäksi hän on julkaissut teokset Iran: Huntu ja haaste. Yritys ymmärtää Iranin yhteiskuntaa (Rauhanpuolustajat 2009), Iran: vihreän liikkeen digitaalinen vallankumous (Into 2010) sekä Saudi-Arabian toiset kasvot: Rohkeita naisia ja kybernuoria (Rauhanpuolustajat 2013).

Kirjailijapuheenvuoron jälkeen, klo 19.45 alkaen, kokoonnumme Lapin tietokirjailijoiden kesken iltapalalle Siipiravintola Wingstoniin (Kansankatu 17).

Yleisötilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Ilmoittaudu iltapalalle viimeistään keskiviikkona 26.10. aluevastaava Pälvi Rantalalle: pilviranta@gmail.com.

Tervetuloa!

Pälvi Puro Rantala
Lapin aluevastaava
pilviranta@gmail.com

Liisa Liimataisen kuva: Päivi Arvonen