Hyvät Lapin tietokirjailijat

Lapin tietokirjailijoiden aluetilaisuus pidetään 16.11. klo 18

- Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.11.

Lapin tietokirjailijoiden aluetilaisuus pidetään tiistaina 16. marraskuuta klo 18–19 Hotel Santa Clausin Kirnun lämpiössä (Korkalonkatu 29, Rovaniemi, 2. kerros). Luennon jälkeen kokoonnutaan jäsenten kesken iltapalalle.

Tilaisuuden aiheena on Lapinkuvaajat Marja Vuorelainen ja Matti Saanio sekä Historiallisten valokuvien käytöstä tietokirjassa. Vierailevana puhujana on taiteen tohtori Mervi Löfgren Autti, joka inspiroituu menneisyydestä kertovista valokuvista ja valokuvien ottajista osana pohjoisen kulttuurihistoriaa.

Löfgren Autti on perehtynyt valokuvaaja Matti Saanioon ja tämän tuotantoon, ja hän on aloittanut tutkimuksen valokuvaaja Marja Vuorelaisesta. Kiinnostus Vuorelaiseen on jatkoa Lapin valokuvaajanaisten tutkimukseen. Löfgren Auttin väitöskirja Etsimessä neitikulttuuri. 1900-luvun alun valokuvaajanaisia Rovaniemellä (Musta Taide 2010) käsitteli Auttin valokuvaajasisaruksia.

Saaniosta ja Vuorelaisesta Löfgren Autti on kirjoittanut artikkeja teoksiin Lappi palaa sodasta. Mielen hiljainen jälleenrakennus (Vastapaino 2018), Hiljaisuuden kulttuurihistoria (Turun yliopisto 2015) sekä Dialogista vaikuttamista - yhteisöllistä taidekasvatusta pohjoisessa (Lapin yliopisto 2021).

Luennon lopussa Löfgren Autti kertoo kokemuksistaan historiallisten valokuvien käytöstä tietokirjassa niin kirjoittajana kuin monien teosten toimittajanakin. Esitelmä on kaikille avoin eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua.

Esitelmän jälkeen klo 19.00 on tarjolla iltapalaa Cafe&Bar Zoomit -ravintolassa (Koskikatu 14) etukäteen ilmoittautuneille jäsenille. Iltapalalle ilmoittaudutaan viimeistään 8.11. suoraan aluevastaava Pälville: pilviranta@gmail.com. Ilmoitathan samalla mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Pälvi Puro Rantala
Lapin aluevastaava
pilviranta@gmail.com