Tietokirjailta: Kehonhallinta - liikuntataitojen oppiminen ja harjoittelu 13.4. 17–19 Jyväskylässä

Hyvät keskisuomalaiset tietokirjailijat

Tervetuloa jäsentapaamiseen, joka on uuden konseptimme mukaisesti kaksiosainen: tapaamme ensin iltapalan ja jäsenten tietoiskujen merkeissä 2. kerroksen tilassa Suure 13.4.2022 klo 17.00-18.00 ja tämän jälkeen siirrymme Tietoniekka-saliin yleisötilaisuuteen. Klo 18.00 alkava, Jyväskylän yliopiston kanssa yhteistyössä järjestettävä yleisötilaisuus on katsottavissa myös verkkolähetyksenä.

Tietokirjaillan etkot 13.4.2022 klo 17.00-18.00  

Paikka: Lähde-rakennus, kokoushuone Suure (B 249, toinen kerros).

Heikki K. Lyytinen kertoo kirjansa Terve Löyly tekoprosessista. Miten syntyy hybriditietokirja, jossa eri kirjallisuuslajit - tiukka tietokirja, kaunokirjallisuus, lyriikka/metrinen runous ja ensyklopedia - sovitetaan samaan kirjaan?

Osmo Kärkkäinen antaa tietoiskun viestihiihdon historiaan liittyen höystettynä videoaineistolla. Suomalaiset viestinhiihdon sankarit 1934-2019 on mukaansatempaava kertomus suomalaisen hiihtourheilun kirkkaimmista saavutuksista, dramaattisista ja riemukaista hetkistä.

Tarjolla iltapalaa. Etkot ovat vain jäsenille. Ilmoittaudu 7.4. mennessä: anu.mustonen@jyu.fi.

Tietokirjailta klo 18.00-19.30

Paikka: Lähde-rakennus, Tietoniekka. Vapaa pääsy.

Kehonhallinta - liikuntataitojen oppiminen ja harjoittelu

Kevään toisessa tietokirjaillassa pureudutaan liikuntaharjoitteluun. Kirjailijavieraina ovat Teppo ja Sami Kalaja, jotka kertovat uusimmasta kirjastaan Kehonhallinta - liikuntataitojen oppiminen ja harjoittelu (VK-Kustannus). Kyseessä on laaja kokoomateos, joka kuvaa sekä kehon hallinnan ja taitojen oppimisen taustateorioita että käytännön harjoite-esimerkkejä.

Kirjoittajien valmennustoiminnan tuloksena on saavutettu yli 500 SM-mitalia eri lajeissa. Liikunnan työelämäprofessori Sami Kalaja on ollut muun muassa miesten telinevoimistelun ja kilpa-aerobicin päävalmentajana sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen johtajana. Yliopistonlehtori Teppo Kalaja opettaa kehonhallintaa, telinevoimistelua ja akrobatiaa liikuntatieteellisessä tiedekunnassa, ja on telinevoimistelun olympiatuomari.

Tapahtuma järjestetään Suomen tietokirjailijoiden ja Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -toiminnan yhteistyönä.

Ilmoittauduthan 7.4.2022 mennessä (ja ilmoitathan mahdolliset erityisruokavalion) anu.mustonen@jyu.fi.

Klo 18.00 alkavaa tilaisuutta voi seurata verkossa; linkki löytyy lähempänä tilaisuutta täältä.

Lämpimästi tervetuloa!

Anu Mustonen
Suomen tietokirjailijoiden Keski-Suomen aluevastaava
anu.mustonen@jyu.fi
050 564 9022