Hyvä Kaakonkulman alueen tietokirjailija

Tervetuloa kuuntelemaan tietokirjailija Maarit Tyrkön esitystä Ystävänä presidentti Urho Kekkonen ja viettämään jäseniltaa ti 26.9.2017 klo 17.30 Kotkaan!
 

Maarit Tyrkkö: Ystävänä presidentti Urho Kekkonen
ti 26.9. klo 17.30 Kotkan pääkirjasto, Kirkkokatu 24, Kotka

Kesällä 1974 Maarit Tyrkkö haastattelee tasavallan presidentti Urho Kekkosta Meilahden sairaalassa tämän eturauhasleikkauksesta. Tytön valoisa elämänasenne ja terävä pää kiinnittävät Kekkosen huomion, eivätkä myöskään presidentin ilkikurisuus ja äly jää toimittajalta huomaamatta. Toimittajan ja presidentin välille syntyy sukupolvet ylittävä ystävyys, ja heistä tulee kaikella tapaa läheiset.

Vuosina 1976–1981 Maarit Tyrkkö eli kaksoiselämää. Julkisesti hän oli toimittaja, mutta yksityisesti hän oli tasavallan presidentti Urho Kekkosen läheinen ystävä. Minkälaista tuo elämä oli? Vuonna 1978 Kekkonen valittiin vielä yhdelle presidenttikaudelle, mutta vanheneminen oli vääjäämätöntä, jopa hänelle.

Tyttö ja nauhuri -kirjan (2014) jälkeen ilmestynyt Presidentti ja toimittaja (2016) on Tyrkön vastaus Kekkosen pyyntöön kirjoittaa hänestä kirja ihmisenä. Yhteisten vuosien aikana Tyrkkö sai huomata, että elämä valtiomiehen rinnalla ei ollut niin yksinkertaista, kuin nuori toimittaja oli kuvitellut.

Tietokirjailijana Tyrkkö (naim. Huovinen) on kirjoittanut ja/tai toimittanut yksin ja yhdessä asiantuntijoiden kanssa yli 60 teosta muistelmista kokoelmateoksiin. Viime vuosina hän on keskittynyt lääketieteen yleistajuistamiseen. Tyrkkö oli Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana vuonna 2005 ja hänet palkittiin Tietokirjailijapalkinnolla 2010.

Jäsentapaaminen ravintola Fransmannissa

Tietokirjaillan jälkeen vietämme yhdistyksen jäsenten yhteistä iltaa ravintola Fransmannissa, Keskuskatu 21. Ravintolassa nautimme Suomen tietokirjailijat ry:n kustantaman illallisen ja keskustelemme kuulemastamme sekä muista ajankohtaisista aiheista.

Toivon, että jäsentapaamiseen saapuvat jäsenemme ilmoittautuvat minulle perjantaihin 20. syyskuuta mennessä. Ilmoita samalla mahdolliset ruoka-aineallergiasi.

Aurinkoisin terveisin ja hienoa syksyn alkua toivottaen
 
Ulla-Maija Sievinen
Kaakonkulman aluevastaava
umsievinen@gmail.com
050 574 3299