Hyvät Kaakonkulman tietokirjailijat

Tervetuloa kuuntelemaan paikallishistorian kirjoittamisesta!

Kokoonnumme tiistaina 23. marraskuuta kello 17.30 Kotkan pääkirjastoon (Kirkkokatu 24). Tilaisuudessa saamme nähdä kuvia Kotkan vanhasta Katariinan kaupunginosasta ja kuulla siihen liittyviä elämäntäyteisiä ja värikkäitä muistoja sekä tarinoita. Samalla kuullaan, millaista työtä käytännössä on paikallishistorian kirjoittaminen. Katariinasta kertoo kotkalainen taidehistorioitsija, kuvataideopettaja Leena-Riitta Salminen.

Salmisen teos Hellahuone puutarhakaupungissa – Kotkan Katariinan kaupunginosan historiaa (Kymenlaakson museo, 2020) avaa ikkunat asuinalueelle, jonka kehitystä tarkastellaan niin suunnittelijoiden, rakentajien kuin asukkaidenkin näkökulmasta.

Katariinan pientaloalueen rakentaminen aloitettiin 1920-luvulla, jolloin Kotkassa oli ankara asuntopula. Arkkitehti Birger Brunila laati alueen asemakaavan, joka muutti meren ympäröimän metsäisen ja kallioisen maaston työväen asuinalueeksi. Lähtökohtana oli eurooppalainen idea puutarhakaupungista, jossa asuinympäristö oli luonnonläheinen ja sopusointuinen. Brunilan lisäksi Salminen nostaa esille monen ammattinimikkeen Armas Laitisen, joka suunnitteli suurimman osan Katariinan rakennuksista.

Kirjaston tilaisuuden jälkeen kokoonnumme jäsenten kesken Tai Hing -ravintolaan (Kirkkokatu 9) ja nautimme iltapalaa keskustelujen merkeissä. Nämä ovat olleet kivoja kohtaamisia -tule mukaan!

Ilmoittaudu perjantaihin 19.11. mennessä osoitteeseen umsievinen@mail.com.

Terveisin ja hyviä kirjoitusilmoja toivottaen

Ulla-Maija Sievinen
Suomen tietokirjailijat ry:n Kaakonkulman aluevastaava
umsievinen @ gmail.com