Hyvää alkanutta vuotta, Kaakonkulman tietokirjailijat!

Vuoden 2023 tapaamisemme alkavat Lappeenrannassa. Puhujana yleisötilaisuudessa on Lappeenrannan kulttuurijohtaja, FM, KTM Anu Talka.

Tietokirjailijoiden omassa tapaamisessa sen jälkeen on mukana Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja Sanna Haanpää, joka kertoo meille tietokirjailijoille tärkeistä ajankohtaisista asioista ja vastaa kysymyksiimme.

Tervetuloa siis ensin kuulemaan Anu Talkan esitystä yleisötilaisuuteemme Isoon Kristiinaan (Kaivokatu 5), Lappeenrannan kirjaston väistötilojen monitoimitilaan torstaina 19.1.2023 kello 17.30.

Sen jälkeen siirrymme omalla tietokirjailijaporukallamme yhdessä yhdistyksemme toiminnanjohtaja Sanna Haanpään kanssa illanviettoon kera mielenkiintoisten keskustelujen ja iltapalan ravintola Rossoon, joka myös sijaitsee Isossa Kristiinassa.

Ilmoittaudu illanviettoon viimeistään 16.1. osoitteeseen umsievinen@gmail.com.

Anu Talka, Etelä-Karjalan tutkija ja tuntija

Ennen nykyistä tehtäväänsä Lappeenrannan kulttuurijohtajana Anu Talka työskenteli pitkään historiantutkijana. Monet hänen tutkimuksistaan ovat kohdentuneet Etelä-Karjalaan, joten niiden myötä Etelä-Karjalan historiasta on tullut hänen spesialiteettinsa.

Historiaa ei voi suoraan kääntää tulevaisuudeksi, mutta sen tuntemus auttaa tulevaisuuden tekemisessä. Sikäli Talkan nykyinen työ jatkaa hänen entistä urapolkuaan hieman uudella tavalla kohdennettuna.

Suomen tietokirjailijat ry:n Kaakkois-Suomen alueen tilaisuudessa Talka kertoo ennen kaikkea Etelä-Karjalasta, sen menneisyydestä ja vähän tulevaisuuden mahdollisuuksistakin.

Hän kertoo myös siitä, mille ovat rakentuneet ja voisivat rakentua Etelä-Karjalan kestävät menestystarinat.

Ilmoittautumiset 16.1.2023 mennessä osoitteeseen umsievinen@gmail.com.

Kaikille mukavia talvipäiviä toivotellen

Ulla-Maija Sievinen
Suomen tietokirjailijat ry:n Kaakonkulman aluevastaava
umsievinen @ gmail.com
050 574 3299