Hyvä Etelä-Savon alueen tietokirjailija

Sylvi Symposiumi pidetään 4.9. klo 12-16 kulttuurikeskus Poleenissa Pieksämäellä (Savontie 13). Tapahtuma myös striimataan.

Suomen tietokirjailijat ry on jälleen mukana yhteistyössä tässä upeassa tapahtumassa! Esiintymässä on mm. tietokirjailija Minna Maijala, ja hänen lisäkseen Juha Hurme, Ville Soimetsä ja Anni Kytömäki.

Vapaa pääsy. Tervetuloa Poleeniin tai striimin ääreen!


     
Tietokirjailta ja aluetapaaminen 7.10. klo 18 Pieksämäellä - Ilmoittaudu 30.9. mennessä

Torstaina 7.10. pidetään tietokirjailta Pieksämäellä Suomen Kirkon Sisälähetysseuran museossa klo 18.00.

Otto Aarnisalo – Suomen kirkon diakonian isä ja hänen luomansa Sisälähetysseura ja sen historia Sortavalassa ja Pieksämäellä    

Tietokirjailta pidetään torstaina 7. lokakuuta klo 18.00 Pieksämäellä Sisälähetysseuran museossa (Huvilakatu 31). Museonhoitaja, tietokirjailija ja Etelä-Savon aluevastaava Aki Hietala vetää illan. Hietala käy esitelmässään läpi Suomen Kirkon Sisälähetysseuran tarinan sen synnystä Sortavalassa 1905 aina näihin päiviin saakka. Esitys kestää noin tunnin.

Museoon voidaan ottaa vain koronarajoitusten sallima määrä ihmisiä, joten ilmoittauduthan tietokirjailtaan 30.9. mennessä aluevastaavalle, aki.hietala@gmail.com. Tilaisuuden jälkeen on ruokailu jäsenten kesken paikallisessa ravintolassa. Ruokailusta lähetetään lisätietoa ilmoittautuneille.

Aki Hietala (s. 1974) on pieksämäkeläinen tietokirjailija ja museonhoitaja. Koulutukseltaan hän on FM Jyväskylän yliopistosta. Hänen tietokirjatuotantonsa käsittelee lähinnä musiikillisia elämänhistorioita. Hietalan viimeisin tietoteos on Sortavalasta Sortavalaan – Otto Aarnisalon jalanjäljissä (Omakustanne/Sortavala-säätiö/SKR 2019). Teos kertoo Aarnisalon tyttärenpojan, rovasti Antero Paanasen elämäntarinan, vaarinsa jalanjäljissä. Hietala on toiminut Suomen Kirkon Sisälähetysseuran museonhoitajana keväästä 2018 lähtien.

Hietala on palkittu 2018 Suomen Maakuntakirjailijat -mitalilla. Hän toimii päätyökseen musiikinopettajana Pieksämäellä Seurakuntaopiston kampuksella, sekä laulunopettajana paikallisessa Seutuopistossa. Lisäksi hän esiintyy laulajana laajasti ympäri Suomea.

Tervetuloa paikan päälle!

Aki Hietala
Etelä-Savon aluevastaava
aki.hietala@gmail.com


Yhdistys noudattaa tilaisuuksissaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Ohjeita turvalliseen osallistumiseen aluetilaisuuteen:

1.    Ethän tule paikalle, jos sinulla on vähänkään flunssan oireita. Ethän myöskään tule paikalle, jos olet koronaviruksen altistusketjussa.
2.    Pese tai desinfioi kätesi huolellisesti heti saavuttuasi ja lähtiessäsi.
3.    Pidä turvaväliä muihin. Kiinnitäthän huomiota turvaväleihin myös tilanteissa, joissa syntyy jonoa tai ruuhkaa.
4.    Jos yskit tai aivastat, yskäise nenäliinaan tai hihaan. Heitä nenäliina roskiin. Pese sen jälkeen kädet tai käytä käsidesiä.   
5.    Noudatathan vallitsevia maskisuosituksia.