Etelä- ja Keski-Pohjanmaan tietokirjailijoiden aluetilaisuus Seinäjoella 28.10.2019

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan tietokirjailijat järjestävät yhdessä Seinäjoen kaupunginkirjaston kanssa aluetilaisuuden maanantaina 28.10.2019 Seinäjoen pääkirjastossa. Tietokirjailija-dokumentaristi Arvo Tuominen esitelmöi paitsi vuonna 2018 ilmestyneestä Karjala – Koko tarina –teoksestaan (Readme.fi) myös uunituoreesta Vladimir Putin – Koko tarina –elämäkerrastaan (Readme.fi 2019).

Yleisötilaisuus: Dokumentaristi Arvo Tuominen Karjalan kunnailla ja Putinin hovissa

Paikka: Seinäjoen pääkirjasto Apilan Jaaksi-sali (Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki)
Aika: maanantai 28.10. klo 18-19

Arvo Tuominen esitelmöi Karjalan Liiton Vuoden 2018 karjalaiseksi kirjaksi valitusta teoksestaan, joka kietoo lukijaa tutustumaan esimerkkipaikkakuntien monimutkaiseen historiaan. Karjalan Liiton puheenjohtaja Martti Talja perusteli palkintoa mm. seuraavasti: ”Suurvaltojen voimasuhteiden muutokset ovat siirtäneet Karjalaa vuoroin lännen ja idän vaikutuspiiriin. Alueiden ihmiset ovat olleet aina taistelujen kärsijöinä. Tämä luo myös taustan meidän karjalaisten nykypäivälle.”

Tuomisen teoksista toinen, Vladimir Putin – Koko tarina, kuvailee kovanyrkkisen kamppailu-urheilijan luokkaretkeä Leningradin sivukujilta ja vakoilun vainoharhaisen maailman kautta Kremlin kullattuihin saleihin.

Kirjaojen esittelyn jälkeen on mahdollisuus lyhyeen keskusteluhetkeen ja yleisökysymyksiin.

Jäsentilaisuus: Keskustelua esitelmästä ja nyky-Venäjästä

Paikka: Hotelli-ravintola Alma (Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki)
Aika: maanantai 28.10. klo 19.15-21.00

Tietokirjailija Arvo Tuominen keskustelee kanssamme esitelmän herättämistä ajatuksista ja muista ajankohtaisista maailmanpolitiikkaa ja Suomea koskevista asioista. Tuomisen dokumenttielokuva Mannerheim ja Pietari voitti Pietarin kaupungin 300-vuotisjuhlan yhteydessä kansainvälisen sarjan, ja hän kertoo varmasti mielellään myös muista Venäjän puolelta tekemistään dokumenteista.

Tilaisuuden yhteydessä nautitaan iltapala.

Ilmoittautuminen ja tiedot mahdollisista ruokatoiveista viimeistään 23.10. aluevastaava Ilkka Mäkelälle: ilkka.makela@netikka.fi tai ilkka.makela@seinajoki.fi.

Tervetuloa!

Ilkka Mäkelä
Suomen tietokirjailijat ry:n Etelä- ja Keski-Pohjanmaan aluevastaava
ilkka.makela@netikka.fi tai ilkka.makela@seinajoki.fi
040 593 9694