Uusi Tietokirjoja kouluun! -katalogi on ilmestynyt

18.10.2023

Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä alakouluun ja esiopetukseen -katalogi auttaa löytämään ajankohtaisia ja kiinnostavia tietokirjoja. Katalogin ovat koonneet opiskelijat Anna-Maija Jämsén ja Siri Suontausta sekä tietokirjallisuuden professori Anne Mäntynen, joka on kirjoittanut myös esipuheen. Katalogi on sarjassaan kolmas lasten tietokirjoja esittelevä tietokirjallisuusvihkonen.

Katalogi tuo esille tietokirjallisuuden moninaisuutta ja kannustaa lukemaan. Siinä esitellään lähes sata kirjaa eri aihealuiden mukaan. Kirjojen aihepiirejä ovat mm. harrastukset, eläimet, keho ja mieli, luonto, teknologia, urheilu sekä ympäristönsuojelu. Katalogissa käsitellään myös selkokielisiä tietokirjoja. Vaikka katalogi on suunnattu erityisesti opettajien avuksi alakouluun, sopivat sen lukuvinkit kaikille lasten tietokirjallisuudesta kiinnostuneille.

Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogin on kustantanut Suomen tietokirjailijat ry, ja sen tekemistä on tukenut Tietokirjallisuuden edistämiskeskus. Suomen tietokirjailijat on julkaissut katalogeja myös yläkouluun ja toiselle asteelle. 

Lue uusimman Tietokirjoja kouluun! -katalogin sähköistä versiota. Kaikki katalogit ovat luettavissa sähköisessä muodossa Suomen tietokirjailijat ry:n verkkosivuilla

Koulut, kirjastot, bloggarit ja muut kiinnostuneet voivat tilata katalogia maksutta täällä.

Lisätiedot: 
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry 
050 574 5296 | eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi 

Ajankohtaista