Uusi Tietokirjoja kouluun! -katalogi on ilmestynyt

27.10.2020

Uusi Tietokirjoja kouluun! -katalogi on ilmestynyt. Katalogi esittelee yli sata uutta lukuvinkkiä yläkouluun ja toiselle asteelle.

Tietokirjoja kouluun! -lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle -katalogi on tehty helpottamaan ajankohtaisten ja laadukkaiden tietokirjojen löytämistä ja valitsemista. Katalogin ovat koonneet opiskelijat Meri-Tuuli Auer ja Ida Lowndes sekä tietokirjallisuuden professori Anne Mäntynen, joka on kirjoittanut myös katalogin esipuheen. Katalogi on sarjassaan kolmas yläkouluun ja toiselle asteelle suunnattu tietokirjallisuusvihkonen.

Katalogissa esitellään yli sata kirjaa 17 eri aihealueen mukaan: kirjoja löytyy muun muassa teemoista yhteiskunta ja politiikka, terveys ja hyvinvointi, taide ja musiikki, ympäristö ja luonto, urheilu, historia, ruokakirjat sekä elämäkerrat. Uusina kategorioina mukana ovat esseet ja selkokieliset tietokirjat.

Kirjakatalogista löytyy myös harjoituksia, joiden kautta nuoret pääsevät käsittelemään tietokirjallisuutta pintaa syvemmältä. Vaikka katalogi on suunnattu erityisesti opettajille ja yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille, sopivat sen kirjavinkit kaikille.

Tietokirjoja kouluun! -kirjakatalogin on kustantanut Suomen tietokirjailijat ry, ja sen tekemistä on tukenut Tietokirjallisuuden edistämiskeskus. Suomen tietokirjailijat on julkaissut katalogeja myös alakouluun ja esiopetukseen. Kaikki katalogit ovat luettavissa sähköisessä muodossa Suomen tietokirjailijat ry:n verkkosivuilla.

Tutustu katalogiin tässä.

Lisätiedot:
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
050 574 5296 | eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi
www.suomentietokirjailijat.fi

Ajankohtaista