Tulehtuneita ihmissuhteita ja makuloitavia kirjakasoja – Millaisia ovat epäonnistuneimmat tietokirjat?

11.11.2021

Uudessa Faktahommissa-podcastin jaksossa puhutaan siitä, mikä kaikki voi mennä tietokirjanteossa pieleen.

Tietokirjan tekeminen on tarkkaa työtä, ja tietokirjaprojektissa voikin sattua monenlaisia mokia. Faktahommissa-podcastin tänään torstaina 11.11.2021 julkaistussa jaksossa Epäonnistuneimmat tietokirjat keskustellaan siitä, mikä kaikki voi mennä tietokirjaprojektissa pieleen. Vieraina ovat Kirkko ja kaupunki -median päätoimittaja Jaakko Heinimäki ja Parnasson vastaava tuottaja Karo Hämäläinen. Podcastin juontaa Baba Lybeck.

Tietokirja voi epäonnistua monella tavalla. Asiavirheiden lisäksi tietokirjaan voi tulla painoteknisiä virheitä, markkinoinnissa voidaan epäonnistua, työryhmän jäsenet voivat ajautua riitoihin tai kirja voi olla löperösti kirjoitettu. Jaksossa kuullaan, miksi kirjan koko painos piti makuloida.

Vaikka mokia sattuu, suurin osa Suomessa julkaistuista tietokirjoista on laadukkaita ja hyvin tehtyjä. Jaksossa keskustellaan myös siitä, miten epäonnistumisista voi selvitä, keneltä saa tukea vastoinkäymisten kohdalla ja kuka tietokirjan virheistä vastaa.

Suomen tietokirjailijoiden Faktahommissa-podcastissa puhutaan tietokirjallisuuden ajankohtaisista ilmiöistä, tietokirjojen kirjoittamisesta sekä jaetaan lukuvinkkejä. Podcastista on julkaistu tähän mennessä kahdeksan jaksoa. Jaksoissa on käsitelty mm. faktan ja fiktion rajaa, brainy books -kirjojen suosiota, tietokirjailijoiden kokemaa häirintää, true crime -kirjojen etiikkaa, tietokirjallisuuden bestsellereitä sekä sitä, miten tietokirjailijaksi tullaan. Vieraina ovat olleet mm. Heikki Aittokoski, Pirjo Hiidenmaa, Minna Huotilainen, Eeva Kolu, Vera Miettinen, Maria Pettersson, Susanna Reinboth, Samuli Siltanen ja Oula Silvennoinen. Ensi viikon podcast-jakson aiheena ovat elämäkerrat. Vieraina ensi viikolla ovat Ulla-Maija Paavilainen ja Mikko Kekäläinen.

Faktahommissa-podcastia voi kuunnella mm. Spotifyssa täällä.

Lisätiedot:
Anne Rutanen | Viestintäpäällikkö | Suomen tietokirjailijat ry
anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi | 050 351 2771 | www.suomentietokirjailijat.fi | Faktahommissa-podcast |  

Ajankohtaista