Tietokirjallista ohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa

20.07.2021

Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään tänä vuonna pe-la 30.–31.7.2021 Sastamalassa. Teemana on Vale. Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmaa voi seurata myös verkossa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tietokirjaohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä on sekä perjantaina että lauantaina. Perjantaina avajaisten yhteydessä jaetaan vuotuiset Warelius-palkinnot. Warelius-palkinto myönnetään vuosittain tietokirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto tai jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Elämäni tietokirjat -haastattelusarjassa tavataan perjantaina historiantutkija ja kriitikko Veli-Pekka Leppänen sekä lauantaina kirjailija Marisha Rasi-Koskinen. Elämäni tietokirjat -sarjassa tunnetut suomalaiset kertovat, mitkä ovat heille kymmenen tärkeää tietokirjaa elämän varrelta.

Perjantai 30.7.2021

Sylvään koulu, Ojansuunkatu 8 ja verkossa
Klo 10.30–11.30 Avajaiset. Warelius-palkintojen jako. Palkinnon jakavat Suomen tietokirjailijoiden varapuheenjohtaja Anne Mäntynen ja viestintäpäällikkö Anne Rutanen.
Klo 12.00–13.00: Elämäni tietokirjat. Historiantutkija, kriitikko Veli-Pekka Leppänen. Haastattelijana Parnasson vastaava tuottaja Karo Hämäläinen.

Lauantai 31.7.2021

Sylvään koulu, Ojansuunkatu 8 ja verkossa
Klo 14.15–15.15 Elämäni tietokirjat. Kirjailija Marisha Rasi-Koskinen. Haastattelijana viestintäpäällikkö Anne Rutanen.

Vanhan kirjallisuuden päivät pe–la 30.7–31.7.2021
Sylvään koululla, Ojansuunkatu 8, 38200 Sastamala ja verkossa
Vapaa pääsy
Lisätiedot: vanhankirjallisuudenpaivat.com

Veli-Pekka Leppänen on toimittaja, historiantutkija ja tietokirjakriitikko, joka on kirjoittanut kirja-arvioita yli 20 vuoden ajan tietoteoksista eri lehtiin, kuten Helsingin Sanomiin ja Kansan Uutisiin. Hän on myös itse kirjoittanut ja toimittanut tietokirjoja. Leppänen sai Tietokirjallisuuden edistämispalkinnon vuonna 2019.

Marisha Rasi-Koskinen on tamperelainen kirjailija ja psykologi, joka on työskennellyt psykologina mm. psykiatrisessa sairaalassa, perheneuvolassa ja kouluissa. Rasi-Koskinen on saanut useita kirjallisuuspalkintoja. Hänen viimeisin teoksensa Rec ilmestyi vuonna 2020 (S&S).

Lisätiedot:

Anne Rutanen | Viestintäpäällikkö | Suomen tietokirjailijat ry  
anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi | 050 351 2771 | www.suomentietokirjailijat.fi  

Ajankohtaista