Tietokirjallista ohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa

25.06.2018

Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään pe 29.6. – la 30.6.2018 Sastamalassa. Tietokirjaohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä on jo ennakkotilaisuudessa torstaina sekä varsinaisina tapahtumapäivinä perjantaina ja lauantaina.

Torstaina Aalto, Sibelius, Mannerheim -seminaarissa esiintyvät entinen pääministeri Paavo Lipponen, toimittaja Vesa Sirén ja professori Laura Kolbe.

Perjantaina avajaisten yhteydessä jaetaan vuotuiset Warelius-palkinnot. Warelius-palkinto myönnetään vuosittain tietokirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto tai jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjalli-suuteen.

Elämäni tietokirjat -haastattelusarjassa tavataan perjantaina toimittaja Heikki Haapavaara sekä lauantaina kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Elämäni tietokirjat -sarjassa tunnetut suomalaiset kertovat, mitkä ovat heille kymmenen tärkeää tietokirjaa elämän varrelta.
 

Torstaina 28.6.2018

Aalto, Sibelius, Mannerheim -seminaari klo 15-18

Sylvään koulu, Ojansuunkatu 8, Sastamala
klo 15     Entinen pääministeri Paavo Lipponen: Kymmenen kirjaa Alvar Aallosta
              Haastattelijana toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen
klo 16     Toimittaja Vesa Sirén: Kymmenen kirjaa Jean Sibeliuksesta
              Haastattelijana viestintäpäällikkö Anne Rutanen
klo 17     Professori Laura Kolbe: Kymmenen kirjaa C. G. E. Mannerheimista
              Haastattelijana Jukka-Pekka Pietiäinen


Perjantaina 29.6.2018

Sylvään koulu, Ojansuunkatu 8
Klo 10.30–11.30 Avajaiset. Warelius-palkintojen jako. Palkinnon jakavat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Markku Löytönen ja palkintolautakunnan puheenjohtaja Markku Monni.
Klo 12.00–13.00 TIETOKIRJA.FI: Elämäni tietokirjat. Toimittaja Heikki Haapavaara. Haastattelijana viestintäpäällikkö Anne Rutanen.


Lauantaina 30.6.2018

Sylvään koulu, Ojansuunkatu 8
klo 14.15–15.15 TIETOKIRJA.FI: Elämäni keittokirjat. Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Haastattelijana toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Vanhan kirjallisuuden päivät pe–la 29.6–30.6.2018
Sastamalassa Sylvään koululla, Ojansuunkatu 8, 38200 Sastamala.
Lisätietoja Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmasta tapahtuman verkkosivuilla www.vanhankirjallisuudenpaivat.com.


Paavo Lipponen oli SDP:n puheenjohtaja 1993−2005 ja Suomen pääministeri 1995−2003. Hän on julkaissut kaksi muistelmateosta (2009 ja 2014) ja neljä muuta tietokirjaa. Paavo Lipposen seuraa intohimoisesti arkkitehtuuria, ja hän on toiminut mm. Alvar Aalto en France -yhdistyksen puheenjohtajana.

Vesa Sirén on pitkäaikainen Helsingin Sanomien toimittaja. Hän sai Tieto-Finlandian vuonna 2010 teoksestaan Suomalaiset kapellimestarit. Sibeliuksesta Saloseen, Kajanuksesta Franckiin. Hän on julkaissut myös neljä muuta tietokirjaa, joista kaksi käsittelee Sibeliusta. Lisäksi hän on sibelius.fi-verkkosivuston päätoimittaja.

Laura Kolbe on Helsingin yliopiston Euroopan historian professori. Hänen keskeisimpiä tutkimusalueitaan ovat yliopiston ja ylioppilaiden sodanjälkeinen historia ja kaupunkihistoria. Kolbe toimi Mannerheim-museon intendenttinä 1984–1991 ja Suomen Mar-salkka Mannerheimin perinnesäätiön hallituksen jäsenenä 1992–2000.

Heikki Haapavaara on tietokirjailija, toimittaja ja tietokirjakriitikko, joka työskentelee Kauppalehdessä. Hän sai Tietokirjallisuuden edistämispalkinnon vuonna 2017. Palkinto myönnetään henkilölle, joka on edistänyt ansiokkaasti tietokirjallisuuden ja tietokirjaili-joiden asemaa.

Ritva Viljanen on Vantaan kaupunginjohtaja. Aiemmin hän on työskennellyt useissa eri tehtävissä julkishallinnossa, kuten Sitrassa vanhempana neuvonantajana, Helsingin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajana ja sisäasiainministeriön kansliapäällikkönä. Viljasen keittokirjakokoelma on kattavampi kuin monen kirjaston.


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Anne Rutanen | Viestintäpäällikkö | Suomen tietokirjailijat ry
anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi | 050 351 2771
www.suomentietokirjailijat.fi

 

Paavo Lipposen kuva SDP, Vesa Sirénin kuva Kari Hautala / Otava, Laura Kolben kuva www.laurakolbe.fi, Heikki Haapavaaran kuva Jari Loisa, Ritva Viljasen kuva Sakari Manninen / Vantaan kaupunki.

Ajankohtaista