Tietokirjallista ohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa 1.-2.7.2022

28.06.2022

Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään perjantaista lauantaihin 1.–2.7.2022 Sastamalassa. Teemana on tänä vuonna Ääni. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Suomen tietokirjailijat järjestää tietokirjallista ohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä sekä perjantaina että lauantaina. Perjantaina avajaisten yhteydessä jaetaan vuotuiset Warelius-palkinnot. Warelius-palkinto myönnetään vuosittain tietokirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto tai jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Elämäni tietokirjat -haastattelusarjassa tavataan perjantaina kirjailija Anja Snellman ja lauantaina säveltäjä, tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja Osmo Tapio Räihälä. Elämäni tietokirjat -sarjassa tunnetut suomalaiset kertovat, mitkä ovat heille kymmenen tärkeää tietokirjaa elämän varrelta.

Perjantai 1.7.2022

Sylvään koulu, Ojansuunkatu 8
Klo 10.30–11.30 Avajaiset. Warelius-palkintojen jako. Palkinnon jakavat Suomen tietokirjailijoiden puheenjohtaja Timo Tossavainen ja palkintolautakunnan jäsen Kati Solastie.
Klo 12.00–13.00: Elämäni tietokirjat. Kirjailija Anja Snellman. Haastattelijana Jukka-Pekka Pietiäinen.

Lauantai 2.7.2022

Sylvään koulu, Ojansuunkatu 8 ja verkossa
Klo 14.15–15.15 Elämäni tietokirjat. Säveltäjä, tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja Osmo Tapio Räihälä. Haastattelijana Karo Hämäläinen.

Vanhan kirjallisuuden päivät pe–la 1.–2.7.2022 
Sylvään koululla, Ojansuunkatu 8, 38200 Sastamala
Vapaa pääsy 
Lisätiedot: vanhankirjallisuudenpaivat.com 

Anja Snellman on kirjailija, joka on julkaissut romaaneja, runoteoksia, kuunnelmia ja näytelmiä. Hänen teostensa keskeisiä teemoja ovat mm. naisen seksuaalisuus, äidin ja tyttären välinen suhde, rakkaus ja kuolema, toisen polven evakkous, salaisuudet, pelot, aggressiot ja valta. Snellman työskentelee kirjoittamisen ohella yleis- ja seksuaaliterapeuttina sekä kirjallisuusterapeuttina. Snellmanin viimeisin teos, Kaikki minun isäni (WSOY), ilmestyi vuonna 2021.

Osmo Tapio Räihälä on taidemusiikin säveltäjä, jonka teoksia on esitetty eri puolilla maailmaa. Hänen tuotantonsa on painottunut soitinmusiikkiin, ja siihen sisältyy lukuisia teoksia sinfoniaorkesterille, konserttoja, kamarimusiikkia ja sooloteoksia. Räihälän teos Miksi nykymusiikki on niin vaikeaa (Atena) voitti tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2021.


Lisätiedot: 
Anne Rutanen | Viestintäpäällikkö | Suomen tietokirjailijat ry   
anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi | 050 351 2771 | 

Ajankohtaista