Tietokirjallista ohjelmaa Turun Kirjamessuilla

27.09.2018

Tietokirjaraati arvioi uusia tietokirjoja ja kansanedustajat keskustelevat tietokirjallisuuden tulevaisuudesta.

Suomen tietokirjailijat ry järjestää tietokirjallista ohjelmaa Turun Kirjamessuilla joka päivä. Lauantaina yleisöä viihdyttää perinteinen Tietokirjaraati, joka arvioi viisi uutuuskirjaa. Lisäksi lauantaina kuullaan kansanedustajien paneeli tietokirjallisuuden tulevaisuudesta ja koulutuksen sekä lukemisen merkityksestä.

Perjantaina aiheina ovat Kriitikot kirjailijoina ja Tarinallisuuden karikot. Sunnuntaina keskustellaan Itämeren tilanteesta ja Itämerta käsittelevästä tietokirjallisuudesta.

Suomen tietokirjailijat ry:n osastolla A32 lounaissuomalaiset tietokirjailijat kertovat työstään ja teemoistaan, kuten Turun seudun luontoretkikohteista, graafisen suunnittelun historiasta, kotiseututyöstä ja luovasta tietokirjoittamisesta.


Suomen tietokirjailijat ry:n lavaohjelma Turun Kirjamessuilla 5.-7.10.2018


Perjantaina 5.10.

pe 5.10. klo 13.40−14.30 Kallas-lava: Kriitikot kirjailijoina

Kriitikon töitä tekevät kirjailijat keskustelevat ja pohtivat kaksoisroolinsa etuja ja mahdollisia ongelmia, joita pienellä kentällä toimiminen tuovat mukanaan. Keskustelemassa ovat historioitsija ja tietokirjailija Jukka-Pekka Pietiäinen, runoilija ja kuvataidekriitikko Raisa Jäntti sekä kirjailija ja kirjallisuuskriitikko Marissa Mehr. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen arvostelijain liiton kanssa.

pe 5.10. klo 16.00−16.40 Tieto-lava: Tarinallisuuden karikot

Tarinallisuuden karikot eli mitä jää kertomatta, ja miten tieto muuttuu, kun henkilö tai kertomus kaappaa huomion. Keskustelemassa ovat toimittaja ja kirjailija Asta Leppä, tietokirjailija ja toimittaja Mari Manninen sekä Kertomuksen vaarat -hankkeen Tytti Rantanen. Haastattelijana Turun Journalistiyhdistyksen puheenjohtaja Sini Silvàn. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Turun Journalistiyhdistys ry:n kanssa.


Lauantaina 6.10.

la 6.10. klo 14−15 Tieto-lava: Tietokirjaraati

Tietokirjaraati arvioi jälleen viisi ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat Turun Sanomien kulttuuritoimituksen päällikkö Tuomo Karhu, kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Niina Repo, Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi ja viestintäkonsultti ja tietokirjailija Tuula Vainikainen. Juontajana viestintäpäällikkö Anne Rutanen.

la 6.10. klo 15−16 Auditorio: Miten Suomesta tehdään tietokirjallisuuden kärkimaa?

Keskustelussa puhutaan tieto- ja oppikirjallisuuden merkityksestä sekä lukemisen ja koulutuksen tärkeydestä suomalaiselle hyvinvoinnille. Panelisteina ovat kansanedustajat Li Andersson (vas.), Ilkka Kantola (sd.), Saara-Sofia Sirén (kok.) ja Ville Tavio (ps). Haastattelijana Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen.


Sunnuntaina 7.10.

su 7.10. klo 10.50−11.30 Auditorio: Itämeri nyt

Paneelissa keskustellaan Itämeren tilanteesta ja Itämerta käsittelevästä tietokirjallisuudesta. Millainen on Itämeren historia, nykyisyys ja tulevaisuus? Panelisteina ovat meribiologi ja Merentutkimuslaitoksen erikoistutkija Roope Flinkman, tiedetoimittaja ja tietokirjailija Marjo T. Nurminen ja Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen. Haastattelijana John Nurmisen säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä John Nurmisen säätiön kanssa.
 

Tapaa tietokirjailija!

Suomen tietokirjailijat ry:llä on Lounais-Suomessa 279 jäsentä ja koko maassa yli 3 200. Yhdistyksen jäsenet edustavat monia eri tieteenaloja ja aihepiirejä. Suomen tietokirjailijat ry:n osastolla (A32) lounaissuomalaiset tietokirjailijat kertovat työstään, teemoistaan ja teoksistaan, kuten Turun seudun luontoretkikohteista, graafisen suunnittelun historiasta, kotiseututyöstä, lapsuuden traumoista rikollisuuden taustalla ja luovasta tietokirjoittamisesta. Tervetuloa tutustumaan alueen tietokirjailijoihin!


Lisätiedot:
Eveliina Laurila | tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296 I www.suomentietokirjailijat.fi  

Koko Turun Kirjamessujen ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.kirjamessut.fi.

Ajankohtaista