Tietokirjallista ohjelmaa Turun Kirjamessuilla

28.09.2017

Turun Kirjamessuilla arvioidaan uusia tietokirjoja ja keskustellaan oppikirjojen merkityksestä Suomen rakentajana


Suomen tietokirjailijat ry:llä on Turun Kirjamessuilla tietokirjallista ohjelmaa joka päivä.

Lauantaina yleisöä viihdyttää perinteinen Tietokirjaraati. Sunnuntaina keskustellaan suomalaisen oppikirjan historiasta ja merkityksestä kansakunnan rakentajana.

Lisäksi yhdistys järjestää lavaohjelmaa yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Aiheina ovat terapia- ja selviytymiskirjallisuus, blogit ja tietokirjat sekä tieteen ja viihteen yhteispeli.

Koko messujen ajan on nähtävillä 100 merkittävää tietokirjaa -näyttely.
 

Suomen tietokirjailijat ry:n lavaohjelma Turun Kirjamessuilla


Perjantaina 6.10.
 

Klo 14–15 Jukola, 2. krs.: Millaista tietoa kokemuspohjainen terapia- ja selviytymiskirjallisuus tarjoaa?

Paneelikeskustelussa pohditaan terapia- ja self-help-kirjallisuuden merkitystä lukevassa yhteisössä. Keskustelijoina kirjailija Riitta Jalonen, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa, kirjailija ja kirjoittajaohjaaja Heli Hulmi ja kirjallisuudentutkija Laura Karttunen. Juontajina tietokirjailija ja kriitikko, kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen sekä yliopistonlehtori ja kriitikko Outi Oja. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen arvostelijain liitto ry:n kanssa.

Klo 16–17 Jukola, 2. krs.: Blogi vai tietokirja – vai molemmat?

Miten perinteinen kirja ja moderni somemaailma taipuvat toistensa kumppaneiksi? Keskustelijoina bloggaavat tietokirjailijat: viestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo, tiedetoimittaja Kirsi Heikkinen ja arkeologi Ilari Aalto. Juontajana tiedetoimittaja Minna Malja. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen tiedetoimittajain liiton kanssa.   


Lauantaina 7.10.
 

Klo 12.20–13.00 Onerva, 2. krs.: Tieteen ja viihteen duetto

Millainen on tieteen ja viihteen yhteissaundi? Keskustelijoina toimittaja ja tietokirjailija Tiina Raevaara, professori Markus J. Rantala, toimittaja Anna-Liisa Haavikko sekä kirjailija ja psykologi Taina Kuuskorpi. Juontajana Turun Journalistiyhdistys ry:n puheenjohtaja Sini Silvàn. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Turun Journalistiyhdistys ry:n kanssa.

Klo 13.50–14.40 Tieto-lava: Tietokirjaraati

Tietokirjaraati ruotii Levyraadista tutulla formaatilla viittä ajankohtaista tietokirjaa. Raadissa on mukana kirjailija ja tiedekeskus Heurekan teematuottaja Paula Havaste, Turun Sanomien kulttuuritoimituksen päällikkö Tuomo Karhu, kirjailija ja kolumnisti Roope Lipasti ja viestintäkonsultti ja tietokirjailija Tuula Vainikainen. Raadin juontaa viestintäpäällikkö Anne Rutanen.


Sunnuntaina 8.10.
 

Klo 13.40–14.00 Tieto-lava: Oppikirja Suomea rakentamassa

Oppikirja Suomea rakentamassa kokoaa yhteen suomalaisen oppikirjan vaiheet aina ABCkiriasta nykyajan digitaalisiin oppimateriaaleihin. Keskustelemassa oppikirjailija ja opettajainkouluttaja Hannele Cantell ja äidinkielen lehtori ja tieto- ja oppikirjailija Helena Ruuska. Keskustelun juontaa tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa.    

Klo 14–16 osasto A6: 100 merkittävää tietokirjaa -näyttelyn esittely

Joel Kuortin ja Jukka-Pekka Pietiäisen teokseen 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa – Abckiriasta Mustaan orkideaan pohjautuva näyttely esittelee tietokirjallisuuden eri lajit ja kunkin lajin merkittävät suomalaiset teokset. Roll-up-näyttely kiertää Suomea jo neljättä vuotta. Jukka-Pekka Pietiäinen esittelee näyttelyn sunnuntaina 8.10. klo 1416, mutta näyttely on esillä koko messujen ajan.


Tapaa tietokirjailija!

Suomen tietokirjailijat ry:llä on Lounais-Suomessa 267 jäsentä ja koko maassa yli 3 100. Yhdistyksen jäsenet edustavat monia eri tieteenaloja ja aihepiirejä. Suomen tietokirjailijat ry:n osastolla (A32) lounaissuomalaiset tietokirjailijat kertovat työstään, teemoistaan ja teoksistaan kuten Turun seudun luontoretkikohteista, Turun tuomiokirkon historiasta, elokuvaohjaajan työstä, uupumuksen noidankehästä, kieliopin historiasta, tekstiilien lumosta ja luovasta tietokirjoittamisesta. Tervetuloa tutustumaan alueen tietokirjailijoihin!

 

Lisätiedot:
Eveliina Laurila | tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296 I www.suomentietokirjailijat.fi  

Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Se edistää tietokirjallisuutta, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksellä on yli 3 100 jäsentä.

Ajankohtaista