Tietokirjallista ohjelmaa Tieteiden yössä 25.1.2024

12.12.2023

Tieteen oma kaupunkitapahtuma Tieteiden yö järjestetään tänä vuonna 25.1.2024 Helsingissä. Suomen tietokirjailijat järjestää Tieteiden yössä tietokirjallista ohjelmaa. Tiedekirjaraati ruotii ajankohtaisia tietokirjoja ja Kirjallisuus yhteiskunnallisena voimana -paneelikeskustelussa puhutaan kirjallisuuden ja kirjailijan rooleista yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Tiedekirjaraati 25.1. klo 17 Tiedekulmassa ja verkossa

Viihdyttävä Tiedekirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta Tieteiden yössä torstaina 25.1.2024 klo 17–18 Tiedekulman Stagella (Yliopistonkatu 4, Helsinki) sekä verkossa.

Raadissa ovat Heurekan teematuottaja ja kirjailija Paula Havaste, aivotutkija Minna Huotilainen, yliopistonlehtori Lari Kotilainen sekä kosmologi Tommi Tenkanen. Raatia johtaa tietokirjallisuuden tutkija Henri Satokangas. (Pirjo Hiidenmaa on estynyt osallistumasta.) Kirjat arvioidaan asteikolla 1–5. Tervetuloa kuulemaan, minkä teoksen raati nostaa voittajaksi!

Tapahtumaan on vapaa pääsy.Tiedekirjaraadin järjestävät Suomen tietokirjailijat ry ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Tiedekirjaraadin tallenne on nähtävissä 8.2. asti täällä.

Tieteiden yö: Tiedekirjaraati

Kirjallisuus yhteiskunnallisena voimana -keskustelu 25.1. klo 18 Tekstin talossa ja verkossa

Kirjallisuus yhteiskunnallisena voimana -paneelikeskustelu pidetään Tieteiden yössä 25.1. klo 18–19.30 Tekstin talon Permantosalissa (Lintulahdenkatu 3). Kirjallisuudella on sijansa yhteiskunnallisissa murroksissa, ja ilmastokriisin ja sotien aikakaudella kirjallisuuden yhteiskunnallinen tehtävä vain korostuu. Millainen on kirjallisuuden yhteiskunnallinen voima? Mitkä voimat pyrkivät vaikuttamaan kirjallisuuteen ja kirjailijoihin ja miten ne sen tekevät?

Keskustelemassa ovat kirjailija ja väitöskirjatutkija Klaus Maunuksela, tietokirjailija ja historian dosentti Oula Silvennoinen sekä runoilija ja kirjallisuustieteen dosentti Toni Lahtinen. Keskustelua johtaa kirjailija, lauluntekijä ja taiteellisen tutkimuksen dosentti Susanna Hast.

Tilaisuus striimataan Nuoren Voiman Liiton Youtube-kanavalle

Paneelikeskusteluun on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Nuoren Voiman liitto, Suomen tietokirjailijat ja Tekstin talo. 

Keskustelun aikataulu:

  • klo 18.00–18.15: Esittelyt ja alustuspuheenvuoro 
  • klo 18.15–19.00: Paneelikeskustelu
  • klo 19.00–19.30: Yleisökysymykset ja lopetus

Tieteiden yö: Kirjallisuus yhteiskunnallisena voimana

Lisätiedot: 
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry | eveliina.laurila@tietokirjailijat.fi | 050 574 5296 | 

Ajankohtaista