Tietokirjallista ohjelmaa Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa

20.10.2020

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma järjestetään 22.–25.10.2020. Suomen tietokirjailijat on mukana virtuaalimessuilla omalla osastolla ja järjestämällä lavaohjelmaa. Tapahtuman teemana on tulevaisuus.

Verkkomessuilla on tarjolla monipuolista tietokirjaohjelmaa. Torstaina lavaohjelmassamme on luvassa keskustelu tulevaisuudentutkimuksesta. Perjantaina kuullaan, mistä ilmastonmuutos johtuu ja miten voisimme jarruttaa sen etenemistä. Lauantaina jaamme vuosittaiset Tietokirjailijapalkinnot ansioituneille tietokirjailijoille. Kirjamessujen ohjelma on katsottavissa kokoaikalipulla 8.11. asti.

Virtuaaliosastollamme voi mm. osallistua tietokirja-aiheiseen tietovisaan ja voittaa lahjakortin verkkokirjakauppaan. Torstaina 22.10. julkistamme uuden Tietokirjoja kouluun! Lukuvinkkejä yläkouluun ja toiselle asteelle -katalogin, jonka verkkoversio tulee luettavaksi myös messuosastolle. Linkki osastollemme: https://kirjamessut.messukeskus.com/yritys/324/suomentietokirjailijatry

Lisäksi Suomen tietokirjailijat tarjoaa yhdessä Helsingin Kirjamessujen ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3 000 koululuokalle pääsyn messuille. Lisätietoa täällä.


Tietokirjallista ohjelmaa Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtumassa 2020

 

Tiedetori: Vaihtoehtoisia tulevaisuuksia – mitä kaikkea on tulevaisuudentutkimus?

Torstaina 22.10.2020 klo 17–17.30 Töölö-lavalla

Heikkoja signaaleja ja megatrendejä. Onko tulevaisuus ennustettavissa? Miten tulevaisuutta voi tutkia? Millainen on tulevaisuutemme? Tulevaisuudentutkimuksesta keskustelevat tulevaisuudentutkija ja tietokirjailija Elina Hiltunen, emeritaprofessori Sirkka Heinonen sekä tulevaisuuden- ja historiantutkija Otto Tähkäpää. Juontajana toimittaja ja tietokirjailija Heikki Aittokoski.

Suora linkki ohjelmaan: https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/44333/tiedetori-vaihtoehtoisia-tulevaisuuksia-mit-kaikkea-on-tulevaisuudentutkimus/


Mikä ihmeen ilmastonmuutos?

Perjantaina 23.10. klo 11–11.30 Esplanadi-lavalla

Mistä ilmastonmuutos johtuu ja miten voisimme jarruttaa sen etenemistä? Ilmastonmuutoksesta keskustelevat lasten ja nuorten tietokirjailijat Laura Ertimo ja Marjo Heiskanen. Ertimo on kirjoittanut aiheesta lasten tietokirjan Ihme ilmat! Miksi ilmasto muuttuu? (Into 2019), ja Heiskanen nuorten tietokirjan Yhteen hiileen. Mistä ilmastonmuutoksessa on kysymys ja mitä me voimme sille tehdä? (Tammi 2020). Haastattelijana on biologi ja lasten luontokirjoja kirjoittanut tietokirjailija Iiris Kalliola. Keskustelu on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille, mutta se sopii kenelle vain.

Suora linkki ohjelmaan: https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/45195/mik-ihmeen-ilmastonmuutos


Tietokirjailijalkintojen jako

Lauantaina 24.10. klo 11.30–12.00 Esplanadi-lavalla

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään 20. Kerran tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jakavat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Markku Löytönen ja varapuheenjohtaja Tuula Uusi-Hallila.

Suora linkki ohjelmaan: https://kirjamessut.messukeskus.com/ohjelma/44233/tietokirjailijapalkintojen-jako/

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 7296
www.suomentietokirjailijat.fi

Katso koko kirjamessujen ohjelma täällä.

Ajankohtaista