Tietokirjallista ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla

15.10.2018

Helsingin Kirjamessuilla on tarjolla monipuolista tietokirjaohjelmaa. Perinteinen Tietokirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietokirjaa ja Tietokirjailijapalkinnot jaetaan 18. kerran ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Tiedetorilla keskustellaan muun muassa nuorille ja opetukseen soveltuvista tietokirjoista sekä tutkimuksen popularisoinnista. Kirja-alan ajankohtaisista asioista kuullaan Missä kirja-alalla mennään? -keskustelussa. Lisäksi Suunnista kirjaan -tapahtuma tuo messuille torstaina ja perjantaina 8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa.
 

Suomen tietokirjailijat ry:n lavaohjelma Helsingin Kirjamessuilla 2018
 

Perjantaina 26.10.

Tiedetori / Kruununhaka-lava klo 10.30−11.00: Tietokirjavinkkejä nuorille ja opetukseen

Nuorille ja opetukseen sopivista tietokirjoista keskustelevat opettaja ja kirjailija Arno Kotro, opettaja ja tietokirjailija Tuula Uusi-Hallila sekä uuden Tietokirjoja kouluun! -katalogin tekijä Hannu Riipinen. Haastattelijana tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa. Tilaisuuden järjestävät Suomen tietokirjailijat ry ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Tiedetori / Kruununhaka-lava klo 11.00−11.30: Tutkimuksesta tietokirjaksi

Miten opinnäytteestä tai väitöskirjasta kirjoitetaan tietokirja? Tutkimuksen popularisoinnista keskustelevat tietokirjailijat Anna Kortelainen ja Helena Ruuska sekä kustantaja Ville Rauvola Atena Kustannuksesta. Haastattelijana tiedottaja Eveliina Laurila. Tilaisuuden järjestävät Suomen tietokirjailijat ry ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Töölö-lava klo 15.00−15.30: Missä kirja-alalla mennään?

Kirja-alan ajankohtaisesta tilanteesta keskustelevat Gummerus Kustannuksen toimitusjohtaja Anna Baijars, Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson ja Suomen Kustannusyhdistyksen johtaja Sakari Laiho. Haastattelijana viestintäpäällikkö Anne Rutanen. Tilaisuuden järjestävät Suomen Kustannusyhdistys ja Suomen tietokirjailijat ry.

 

Lauantaina 27.10.

Kruununhaka-lava klo 12.30–13.00: Tietokirjailijapalkintojen jako

Tietokirjailijapalkinnot myönnetään 18. kerran tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnot jakavat Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Markku Löytönen ja varapuheenjohtaja Tuula Uusi-Hallila.

Kruununhaka-lava klo 15.00–16.00: TIETOKIRJA.FI: Tietokirjaraati

Tietokirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta. Raadissa ovat mukana toimittaja Heikki Haapavaara, vapaa kirjoittaja ja näyttelijä Kaarina Hazard, muusikko ja käsikirjoittaja Holle Holopainen sekä toimittaja Anna-Stina Nykänen. Juontajana toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen.

 
Lisätiedot:
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 7296

Lisätietoja Helsingin Kirjamessuista tapahtuman verkkosivuilla täällä.

Ajankohtaista