Suunnista kirjaan -tapahtuma tuo Turun Kirjamessuille 4 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa

26.09.2017

Turun Kirjamessuille saapuu 6. lokakuuta 4 000 koululaista ja opiskelijaa, Helsingin Kirjamessuille tapahtuma tuo 26.­–27. lokakuuta 8 000 koululaista ja opiskelijaa.

Turun Kirjamessuilla suunnistetaan kirjaan perjantaina 6. lokakuuta. Tapahtumaan osallistuvat yläasteen oppilaat sekä lukioiden ja ammattiopistojen opiskelijat. Osallistujat saavat omaa luokka-astettaan vastaavat tehtäväarkit kysymyksineen, joihin he etsivät vastaukset eri messuosastoilta. Kirjamessuliput heille tarjoaa Tietokirjallisuuden edistämiskeskus. Tapahtumaa tukee myös Turun kaupunki. Tapahtuma järjestetään Turussa toista kertaa.

Suunnista kirjaan on koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille kirjamessuilla järjestettävä tapahtuma, jonka tarkoituksena on tehtävien kautta saada eri-ikäiset nuoret kiinnostumaan kirjallisuuden eri lajeista, kirjan tekemisen vaiheista ja lukemisesta sekä oppimaan etsimään tietoa.

Helsingin Kirjamessuilla tapahtumaa on järjestetty yli 10 vuoden ajan. Tänäkin vuonna Suunnista kirjaan -tapahtuma tuo messuille tuhansia 5.–10.-luokkalaisia ja toisen asteen opiskelijoita.

Suunnista kirjaan -tapahtumat toteuttavat Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto. Tapahtuman infopiste on Turun Kirjamessuilla auki perjantaina klo 10–16 Suomen tietokirjailijat ry:n osastolla (A/32). Helsingin Kirjamessuilla infopiste sijaitsee pääsisäänkäynnin aulassa, ja se on auki torstaina ja perjantaina klo 10–14.

Lisätiedot:
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296

Kaisa-Maija Eeli | Järjestösihteeri | Äidinkielen opettajain liitto
kaisa-maija.eeli@aidinkielenopettajainliitto.fi | 050 593 2012

www.suomentietokirjailijat.fi   | www.aidinkielenopettajainliitto.fi

Ajankohtaista