Suunnista kirjaan -tapahtuma tuo Helsingin Kirjamessuille 8 000 koululaista ja toisen asteen opiskelijaa

15.10.2019

Suunnista kirjaan -tapahtuman tehtäviä ratkoo Helsingin Kirjamessuilla torstaina ja perjantaina 24.–25. lokakuuta kahdeksantuhatta 5.–10.-luokkalaista ja toisen asteen opiskelijaa.

Suunnista kirjaan on kirjamessuilla järjestettävä tapahtuma, jossa eri-ikäiset nuoret kiertelevät messuilla etsimässä vastauksia tehtävälomakkeiden kysymyksiin. Osallistujat saavat kukin omaa luokka-astettaan vastaavat kysymyslomakkeet. Tänä vuonna muun muassa etsitään osastoilta elämäkertoja ja suosikkirunoja, suositellaan kirjaa ystävälle, selvitetään tekijänoikeuksia ja käydään kuuntelemassa haastattelu Kallio-lavalla.

Suunnistuksen tarkoituksena on saada nuoret kiinnostumaan lukemisesta, kirjallisuudesta, kirjallisuuden lajeista ja kirjan tekemisen vaiheista. Kirjasuunnistus myös opettaa etsimään tietoa. Tapahtumaan osallistuvat 5.–6.-luokkalaiset, yläkoulun oppilaat sekä lukioiden ja ammattikoulujen opiskelijat.

Tapahtuman toteuttavat Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto. Liput tarjoaa Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Suunnista kirjaan -neuvontapiste sijaitsee pääsisäänkäynnin aulassa, ja se on auki torstaina ja perjantaina klo 10–14. Tapahtumaa on järjestetty Helsingin Kirjamessuilla jo yli 10 vuoden ajan.

Lisätiedot:
Eveliina Laurila | Tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
eveliina.laurila@suomentietokirjailijat.fi | 050 574 5296

Kaisa-Maija Eeli | Järjestösihteeri | Äidinkielen opettajain liitto
kaisa-maija.eeli@aidinkielenopettajainliitto.fi | 050 593 2012

Linkit tehtävälomakkeisiin

Ajankohtaista