Suomen tietokirjailijoiden puheenjohtajana jatkaa Timo Tossavainen

18.11.2023

Suomen tietokirjailijat ry:n syyskokous valitsi Timo Tossavaisen yhdistyksen puheenjohtajaksi kaudelle 2024–2026. Tossavainen on ollut puheenjohtajana yhden kolmivuotiskauden. Syyskokous pidettiin lauantaina 18.11.2023 Helsingissä ja etäyhteyksin. Ehdokkaina puheenjohtajan vaalissa olivat Elina Grundström ja Timo Tossavainen.

Timo Tossavainen toimii tällä hetkellä matematiikan oppimisen ja opetuksen professorina Luulajan teknillisessä yliopistossa. Tossavainen on toiminut Suomen tietokirjailijoiden Etelä-Savon aluevastaavana melkein 15 vuoden ajan, ja hän oli Suomen tietokirjailijoiden hallituksen jäsen vuosina 2011–2019. Tossavainen on kirjoittanut oppikirjoja lukioon ja korkeakouluihin matematiikan alalta. Lisäksi hän on osallistunut erilaisten oppimista, opetusta ja sen arviointia käsittelevien tietokirjojen tekemiseen.

Suomen tietokirjailijoiden puheenjohtajana Timo Tossavainen aikoo jatkaa työtä tietokirjallisuuden aseman vahvistamiseksi. Erityisesti hän pitää tärkeänä valtion apurahajärjestelmän uudistamista.

”Suomalainen tietokirjallisuus ei ole kriisissä, mutta valtion tukea tarvitaan aiempaa enemmän tietokirjallisuuden tulevaisuuden turvaamiseksi. Konkreettisesti tämä voisi tapahtua kohtelemalla tieto- ja kaunokirjallisuutta tasaveroisesti kirjastoapurahoja jaettaessa. Nykyiset määrärahat tulisi tuplata ja jakaa potti sitten tasan tieto- ja kaunokirjailijoiden kesken. Lisäksi valtion tulisi osoittaa tietokirjallisuudelle myös pitkiä apurahoja”, Tossavainen linjaa.

Suomen tietokirjailijat ry:n syyskokouksessa valittiin myös kolme muuta jäsentä kymmenhenkiseen hallitukseen. Hallituksen jäsenenä jatkaa erovuorossa ollut kauppaoikeuden professori emeritus Rainer Oesch Helsingistä. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin kustannustoimittaja ja kirjastotoimenjohtaja Noora Mustajoki Kittilästä ja historian tutkija Oula Silvennoinen Helsingistä.

Lisätiedot ja haastattelut:

Sanna Haanpää | Toiminnanjohtaja, Suomen tietokirjailijat ry | 040 5290 626 | sanna.haanpaa@suomentietokirjailijat.fi

Puheenjohtaja Timo Tossavainen: timo.tossavainen@ltu.se, +46 76 149 7769

Ajankohtaista