Suomen tietokirjailijat toivoo tukea Grahn-Laasosen lakialoitteelle

22.02.2021

Kansanedustaja ja entinen kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) on jättämässä eduskunnassa lakialoitteen, jossa esitetään kirjastojen lainauskorvauksen laajentamista e-kirjoihin ja e-äänikirjoihin.

Voimassa olevan lain mukaan lainauskorvaus koskee vain perinteisiä, fyysisinä kappaleina lainattavia kirjoja. Lakialoitteessa esitetään tekijänoikeuslain muuttamista siten, että lainauskorvaus ulotetaan koskemaan myös e-kirjoja ja e-äänikirjoja.

Suomen tietokirjailijat ry pitää lakialoitetta tärkeänä kirjallisuuden tekijöiden tulonmuodostukselle ja yhdenvertaiselle kohtelulle ja toivoo aloitteelle tukea kansanedustajilta.

”Kirjailijan tekemä työ liittyy ennen kaikkea kirjan sisältöön, ei sen formaattiin. Tämän takia on tärkeää, että tekijä saa lainauskorvauksen kirjastossa tehdystä lainaamisesta tasapuolisesti riippumatta siitä, missä muodossa teosta lainataan. Toivomme, että kaikki kansanedustajat allekirjoittaisivat tämän lakialoitteen”, sanoo Suomen tietokirjailijat ry:n puheenjohtaja Timo Tossavainen.

Lisätiedot:

Anne Rutanen | Viestintäpäällikkö | Suomen tietokirjailijat ry
anne.rutanen@suomentietokirjailijat.fi | 050 351 2771
www.suomentietokirjailijat.fi

Ajankohtaista