Suomen tietokirjailijat ry täyttää 35 vuotta - Yhdistyksen uudeksi kunniajäseneksi Riitta Suominen

19.05.2018

Suomen tietokirjailijoiden juhlavuonna uudeksi kunniajäseneksi nimettiin tietokirjailija ja verkkoviestinnän asiantuntija Riitta Suominen.

Suomen tietokirjailijat ry täyttää 35 vuotta toukokuussa 2018. Yhdistyksen uudeksi kunniajäseneksi nimettiin tuolloin tietokirjailija ja verkkoviestinnän asiantuntija Riitta Suominen. Kunniajäsenyys julkistettiin Suomen tietokirjailijat ry:n kevätkokouksessa lauantaina 19.5.2018.

”Suomen tietokirjailijat ry on asiantuntijayhteisö vailla vertaa. On erityisen mieluisaa tulla valituksi tämän yhdistyksen kunniajäseneksi. Arvostan”, Riitta Suominen toteaa.

Kunniajäsenyys myönnetään jäsenelle, joka on merkittävästi edistänyt yhdistyksen tarkoitusperiä. Kunniajäsenyydestä päättää Suomen tietokirjailijat ry:n hallitus.

”Suomen tietokirjailijat ry:n kaltaiselle yhdistykselle on ehdottaman tärkeää, että sen jäsenet ovat käytettävissä luottamustehtäviin ja tekevät vapaaehtoistyötä. Riitta Suominen on upea esimerkki henkilöstä, joka on käyttänyt aikaa ja nähnyt vaivaa tieto- ja oppikirjailijoiden edunvalvonnan hyväksi”, sanoo Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen.

Riitta Suominen on Suomen tietokirjailijat ry:n 11. kunniajäsen. Edellisen kerran kunniajäseniä nimettiin vuonna 2013, jolloin kunniajäseniksi kutsuttiin professori Pirjo Hiidenmaa, FT Juhani Lokki ja yli-insinööri Markku Monni. Yhdistyksen muut kunniajäsenet ovat FL Raimo Jussila, rehtori Aulikki Kalalahti, FT Kai R. Lehtonen, FT Matti Leinonen, professori (emer.) Anto Leikola, lehtori Marketta Levanto ja luokanopettaja (eläk.) Raija Tervomaa.
 

Riitta Suominen

FM Riitta Suominen on tamperelainen tietokirjailija ja verkkoviestinnän asiantuntija. Suominen pyörittää verkko-toimintaan erikoistunutta kielitoimistoa, joka tarjoaa viestinnän koulutus- ja konsultointipalveluita mm. verkko-viestinnästä, kirjoittamisen opetuksesta ja materiaalintuotannosta. Suominen on kirjoittanut tietokirjoja mm. sosi-aalisesta mediasta, kapulakielestä ja verkko-opettamisesta. Hän on aktiivinen sosiaalisen median keskustelija, joka tunnetaan Facebookissa ja Twitterissä nimellä Kielipoliisi.

Suomisen ansiot Suomen tietokirjailijat ry:n luottamustehtävissä ovat mittavat. Hän on toiminut keskeisissä tehtävissä yli 15 vuoden ajan. Suominen oli hallituksen jäsen vuosina 2001−2006 ja taloudenhoitaja vuosina 2003−2006. Yhdistyksen talousvaliokunnan puheenjohtaja hän oli vuosina 2003−2006 ja sen jäsen hän on ollut vuodesta 2007 alkaen. Suomen tietokirjailijat ry:n aluetoiminnassa Suomisella on myös tärkeä rooli: hän on toiminut aluetoimikunnan puheenjohtajana vuodesta 2002 alkaen, ja Pirkanmaan aluevastaavana Tampereella hän on ollut myös vuodesta 2002.


Lisätiedot:
Jukka-Pekka Pietiäinen | Toiminnanjohtaja | Suomen tietokirjailijat ry
jukka-pekka.pietiainen@suomentietokirjailijat.fi | 050 543 9891

Ajankohtaista