Opettaja, hae tietokirjailijaa vierailulle lukioosi!

29.08.2018

Suomen tietokirjailijat ry rahoittaa joka kevät ja joka syksy 20 tietokirjailijan vierailut eri puolilla Suomea sijaitseviin lukioihin.

Syksyn 2018 tietokirjailijavieraiden haku on auki keskiviikkoon 19. syyskuuta 2018 asti.

Lukiot voivat toivoa listalta tietokirjailijaa vierailulle omaan kouluunsa tämän verkkolomakkeella. Verkkolomake ja lisätiedot esittelyt löytyvät täältä.

Toivomuksessa voi ja kannattaa mainita useita nimiä. Jos samaa tietokirjailijaa on toivonut useampi koulu, valinnassa ovat etusijalla ne, jotka eivät ole aikaisemmin saaneet tietokirjailijavierailijaa. Myös erityisen hyvät perustelut saattavat vaikuttaa lopputulokseen.

Mahdollisen vierailutoiveen toteutuminen ilmoitetaan lokakuun alussa verkkolomakkeeseen merkitylle yhteyshenkilölle. Samalla ilmoitetaan kouluun vierailemaan tulevan tietokirjailijan yhteystiedot ja annetaan vinkkejä vierailuun valmistautumiseen. Tämän jälkeen lukio sopii itse vierailuajankohdan tietokirjailijan kanssa.

Syksyn vierailut toteutetaan vuoden 2018 loppuun mennessä.

Suomen tietokirjailijat ry maksaa tietokirjailijalle esiintymispalkkion, mahdolliset päivärahat ja matkakulut ja lähettää valituille lukioille Lauri Jäntin säätiön taloudellisella tuella viisi vierailevan tietokirjailijan teosta tutustuttavaksi etukäteen.

Koulu voi valmistautua vierailuun tutustumalla kirjailijaan ja/tai hänen teoksiinsa ja keräämällä oppilailta kysymyksiä kirjailijalle. Kysymykset voi halutessaan lähettää vierailijalle jo etukäteen. Valmistautumisesta lähetetään myös konkreettisia vinkkejä kullekin lukiolle.

Hakulomake ja lisätiedot täällä.

Ajankohtaista