Verkostot

Suomen tietokirjailijat ry toimii monella alalla tietokirjailijan hyväksi.

Yhdistyksellä on edustus mm. Kopiostossa, Sanastossa, Tekijänoikeusneuvostossa, Tekijäfoorumissa, Suomen Kirjasäätiön tietokirjarahastossa, Kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahalautakunnassa, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnassa, Lukukeskuksessa, Selkokirjatyöryhmässä ja eri kirjallisuustapahtumien suunnitteluryhmissä.

Yhdistyksellä on jäsenyys mm. Lyhdyssä, Suomen tekijänoikeudellisessa yhdistyksessä, Villa Karon Ystävät ry:ssä, Suomen kirjastoseurassa, Suomen koulukirjastoyhdistyksessä, Lastenkirjainstituutissa, IBBY Finlandissa ja Pro Lastenkirjallisuustalossa.

Kansainvälisesti yhdistys on aktiivinen toimija Euroopan kirjallisuusjärjestöjen liitossa (EWC), jonka puheenjohtaja 2013-2014 on Pirjo Hiidenmaa, pohjoismaisissa tietokirjailijajärjestöissä, Pohjoismaisessa kirjailija- ja kääntäjäneuvostossa (NFÖR) sekä Itämeren kirjailijaneuvostossa (BWC). Lisäksi se osallistuu kansainvälisen tekijänoikeusjärjestöjen liiton IFFRON, kansainvälisen kirjailijajärjestöjen foorumin IAF:n toimintaan sekä kirjailijoiden ja kääntäjien kansainväliseen konferenssiin Walticiin.