Toiminta

Suomen tietokirjailijat ry:n toimintaa johtaa kymmenjäseninen hallitus. Puheenjohtaja ja yhdeksän muuta hallituksen jäsentä valitaan kolmivuotiskausiksi syyskokouksessa. Hallituksen työvaliokuntaan kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi muu hallituksen jäsen.

Perustoimintaa hoitaa kuuden työntekijän toimistotoiminnanjohtaja, kaksi lakimiestä, viestintäpäällikkö, tiedottaja ja järjestösihteeri.

Aluetoimikuntaan kuuluu 13 jäsentä, jotka vastaavat aluetoiminnasta, kuten jäsentilaisuuksista eri puolilla Suomea.

Apurahatoimikunta valmistelee päätökset apurahan saajista. Apurahoista päättää hallitus.

Palkintolautakunta päättää yhdistyksen Warelius- ja Tietopöllö-palkinnon saajista. Muut palkinnot päättää hallitus.

Taloudenhoitajana toimii toiminnanjohtaja, jonka tukena on talousvaliokunta.

Yhdistyksessä kootaan lisäksi työryhmiä, jotka pohtivat ajankohtaisia aiheita.

Yhdistyksen kevätkokous pidetään ennen maaliskuun loppua ja syyskokous ennen marraskuun loppua.