Tervetuloa Ihan totta! -seminaariin lasten ja nuorten tietokirjallisuudesta 4.5.2017

12.4.2017

Ihan totta! -seminaari lasten ja nuorten tietokirjallisuudesta
torstaina 4.5.2017 klo 16.30-19.00

Kustannusosakeyhtiö Tammen ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen järjestämässä seminaarissa kuullaan kokeneiden tietokirjailijoiden alustuksia lasten ja nuorten tietokirjallisuudesta. Samalla pohditaan, kuinka asiatekstistä saa muokattua helppolukuista ja innostavaa. Miten tehdä tietokirja, joka on ihan totta – ja samaan aikaan mukaansatempaavan tarinallinen?

Seminaari liittyy Ihan totta! Tietokirjoja lapsille ja nuorille -kilpailuun, johon osallistuvien tekstien viimeinen toimituspäivä on 15.8.2017. Kilpailun raatilaisista seminaarissa esiintyy Markku Löytönen.

Kilpailukutsu löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta täältä.

Ohjelma:

  • Tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa luo yleiskatsauksen Suomessa julkaistavaan lasten- ja nuortenkirjallisuuteen ja valaisee, miten asiatekstiä saa tarinallistettua lapsilukijoita houkuttelevaan muotoon.
  • Tietokirjailija Elina Lappalainen: Nakki lautasella – Mistä ruoka tulee? Kuinka aikuisten tietokirja kääntyy lapsia kiinnostavaksi opukseksi. Kuvituksen merkitys lasten ja nuorten tietokirjoissa.
  • Tietokirjailija Markku Löytönen kertoo lapsille ja nuorille suunnattujen tietokirjojen tekoprosessista sekä tieteen popularisoinnista. Faktojen luetteloinnista kohti kiinnostavaa tarinaa.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Seminaari on maksuton.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Seminaari järjestetään Tammen auditoriossa osoitteessa Korkeavuorenkatu 37, Helsinki.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 27.4.2017 mennessä osoitteeseen: ilmoittautumiset@bonnierbooks.fi